Hlavní obsah

Brabec upozorňuje na bombarďáky Oliče, Petriče a Guerrera

Kapitán jde příkladem, ale mužstvo ho nenásleduje. Především střelci... Obránce Erich Brabec totiž i po šesti zápasech zůstává jediným fotbalistou Slavie, který dokázal na podzim na evropské scéně skórovat. A to je před klíčovým duelem zápasu Poháru UEFA dost zoufalá bilance. Zvláště když světoběžník Brabec z předešlých štací moc dobře ví, že Hamburk má kanonýrů hned několik.

Článek

Motivace pro utkání s Hamburkem asi máte dost a dost.

Rozhodně. Jde nám totiž o všechno! Jenom vítězství nás udrží ve hře o postup. Celý tým je dobře naladěný a já věřím, že třetí zápas ve skupině už konečně zvládneme.

Ale jak, když jediným střelcem zůstáváte vy?

Touhle bilancí se netrápíme. Věřím, že máme na to, abychom Hamburk porazili.

Jako obránce si s jeho útočníky asi dost užijete...

Mají tři opravdu mimořádné střelce, Oliče, Petriče a Guerrera. Oliče jsem dobře poznal při svém působení v Rusku a Petriče zase ve Švýcarsku. Uhlídat se ale dají, když si na ně dáme velký pozor.

Čím se tento trojlístek vyznačuje?

Petrič je silný na balonu. Olič zase dokáže úplně sám ulítat celou obranu. A Guerrero je nebezpečný hlavičkář. Jsou schopní proměnit hned první šanci, proto hrají v takovém klubu, jako je Hamburk.

Máte na ně nějakou osobní vzpomínku?

Nejvíc na Petriče. Když jsem hrál za Aarau, dal nám gól snad v každém zápase... A v Basileji se trefil snad z 25 metrů, to nás zaskočil úplně.

Poslední pohárový zápas v Žilině se Slavii nepovedl. Po něm jste si chtěli dost věcí vyříkat. K čemu jste došli?

I Liberec se přesvědčil, že Žilina už není žádný pohárový nováček. My jsme tam kromě neuznaného gólu neměli žádnou šanci, to musíme změnit. Především v šestnáctce hrát mnohem důrazněji.

Bude to trošku zvláštní závěr sezóny. Po Hamburku budete na poslední zápas v Amsterdamu čekat dva týdny...

Zápasy se v posledních dnech nakumulovaly, ale nemáme se na co šetřit. Jsme profesionálové, takže s těmi čtrnácti dny pauzy si nějak poradíme. Já hlavně doufám, že na Ajax pojedeme hrát o postup!

Reklama

Související témata: