Hlavní obsah

Davidův dres dalšímu z Jarolímů nikdo nevyfoukne

PRAHA

Poprvé v soutěžním zápase nastoupí záložník Slavie Marek Jarolím proti bratranci Davidovi, který už řadu let válí za Hamburk. „Maximálně jsme si spolu zahráli někde na halovém turnaji v zimě, když jsme měli oba volno. Ale v mládí jsme spolu proháněli balón často,“ říká Marek Jarolím.

Článek

Na souboj rodinného klanu se těší. „Je kolem toho velký mediální humbuk, ale na hřišti to bude stejné jako v ostatních zápasech. Já se hlavně nemůžu koukat na to, že hraju proti Davidovi, ale myslím v první řadě na dobrý výsledek,“ přiznal středopolař Slavie.

Volají si často

S Davidem jsou spolu dost často v kontaktu. „Vídáme se hlavně o dovolené, ať už v létě, nebo v zimě. Když přijede třeba během sezóny na sraz reprezentace, někdy nám to vyjde, že se na chvilku potkáme někde na kafi. Náš vztah je kamarádský, dost často si voláme,“ prozradil.

Naposledy spolu telefonovali ve středu. „Bavili jsme se spíš tak obecně o zápase, kolik přijde diváků a tak,“ popsal obsah rozhovoru synovec trenéra Slavie. „A taky jsme si říkali, že je to svým způsobem rarita, aby se na takové úrovni potkaly rodiny,“ řekl Marek Jarolím.

Bratranci se i trošku popichovali, každý samozřejmě věří svým barvám. „Pro Slavii jsou karty rozdány tak, že pokud chceme v soutěži dál o něco hrát a myslet na postup, potřebujeme vyhrát. Věřím, že to je v našich silách,“ mínil před soubojem,.

Očekává, že fanoušci Slavie připraví Davidovi vřelé přijetí. „Ve Slavii kdysi hrál, navíc je to český reprezentant. Určitě mu zatleskají,“ předpovídal Marek. Oba hrají ve středu zálohy, oba mají ve svých týmech za úkol tvořit hru. „Ale stejně si myslím, že jsme každý trochu jiný. Možná jsem o něco ofenzivnější, on je zase preciznější v defenzívě,“ snažil se najít rozdíly Marek. „Už vidím, jak dá ve čtvrtek gól, já zase nic a budu to mít na talíři,“ culil se.

Chválí bratrance

Davida jako fotbalistu hodně uznává. „Výborný hráč,“ vypálil bez váhání. „Od šestnácti let je v Německu, svou pozici si musel tvrdě vybojovat. Neměl to lehké a dnes je kapitán Hamburku, to hovoří za vše,“ mínil slávista. „Na jeho výkony jsou dlouhodobě výborné ohlasy, pro mužstvo je to nesmírně platný hráč. Je hodně pracovitý, zároveň konstruktivní,“ charakterizuje bratrance.

Až rozhodčí v utkání naposledy pískne do píšťalky, bez ohledu na výsledek si spolu vymění dres. „Nijak jsme to nedomlouvali, ale tohle je automaticky dané,“ usmíval se Marek. „Když mi ho bude někdo ze spoluhráčů chtít vyfouknout, má smůlu…“

Reklama

Související témata: