Hlavní obsah

David Jarolím: Jsem slávista, ale pro postup Hamburku udělám maximum

V české nejvyšší fotbalové soutěži fandí David Jarolím Slavii. Ve čtvrtek se ale pokusí v dresu německého Hamburku českého mistra porazit. Sešívaným bude fandit kromě otce Karla a bratrance Marka i Davidův bratr Lukáš Jarolím, který hraje za Sienu. David ale chce na trávníku odevzdat maximální výkon. "Pro oba týmy jde o klíčový souboj z hlediska postupu," ví před zápasem David Jarolím.

Článek

Dnes večer dojde na v Česku očekávaný souboj Slavie s vaším Hamburkem. Přál jste si při losu Poháru UEFA českého mistra do skupiny?

Ani náhodou! Na rozdíl od táty jsem neměl radost, ale chápu, že pro Slavii představuje duel s Hamburkem dobrý los. Hned jsem si vzpomněl na minulý vzájemný souboj před třemi lety, táta ve Slavii jako trenér a brácha Lukáš hrál v záloze. Doma jsme tehdy vyhráli a já doufám, že tři body získáme i nyní.

Potkal jste se někdy v zápase s bratrancem Markem Jarolímem, hráčem Slavie?

V soutěžním utkání nikdy. Maximálně během prázdnin jsme hráli fotbal u dědy na dvorku. On je o pět let mladší a já odešel do Německa v šestnácti.

Komu bude držet palce váš bratr Lukáš, který momentálně působí v italské Sieně?

To je jasné. Brácha bude fandit Slavii.

Jaký zvuk má Slavia v Hamburku?

Možná i díky mně dobrý. Všichni vědí, že Slavii trénuje táta a v minulé sezóně hráli Ligu mistrů. Navíc trenér Jol hrál proti Slavii ještě s Tottenhamem. Překvapilo mě, jak má tátův tým nastudovaný, ale to jen koresponduje s jeho přípravou. Tréninky jsou pestré, neskutečně propracované.

Lze nadcházející souboj Hamburku a Slavie porovnat s tím z roku 2005?

Ne, protože kádry obou týmů se obměnily. My máme jiného trenéra, i složení týmu se změnilo. Každý si myslel, že odchodem van der Vaarta budeme velmi oslabeni, ale přišli Petrič, Jansen a Brazilci Silva a Aogo, což jsou výborní hráči. Navíc jde pro oba týmy o klíčový souboj z hlediska postupu. Já osobně udělám pro úspěch Hamburku maximum, byť z pohledu české ligy jsem slávista.

V minulém kole Poháru UEFA jste doma prohráli s Ajaxem po vaší chybě a teď k jistotě postupu potřebujete dvě výhry ze dvou zápasů…

Celkově jsme byli lepší, ale po mé nešťastné přihrávce Ajax skóroval. Do té doby přitom neměl šanci, jednou ho zachránilo břevno. Moc mě to mrzelo.

Jaké jsou ambice Hamburku v pohárové Evropě?

Nyní se soustředíme na postup ze skupiny. Naštěstí jsme zvládli první kolo Poháru UEFA, kdybychom tehdy nepostoupili, byla by to obrovská blamáž.

Reklama

Související témata: