Hlavní obsah

Proti bezkrevné Slavii stačilo Hamburku bránit, píší Němci

BERLÍN

V nepříliš pohledném utkání mezi Slavií a Hamburkem stačilo hostům k vítězství nad bezkrevnou Slavií dobře plnit defenzivní úkoly. Převážně tak hodnotí čtvrteční zápas ve skupině F Poháru UEFA páteční německý tisk. Více než skutečnost, že šlo o "rodinný duel" Jarolímů, německé komentátory zaujal výkon autora první ze dvou branek Hamburku Ivici Oliče, o něhož se zajímají přední evropské kluby.

Článek

Fotbalový magazín Kicker konstatoval, že na stadiónu v Edenu bylo k vidění celkově málo brankových příležitostí. "Hamburští po půlhodině využili svou první šanci k vedení a následně měli s pražským mužstvem, jež zklamalo na celé čáře, málo námahy. Slavia si za celou dobu hry nevypracovala stoprocentní gólovou šanci, v neposlední řadě proto, že defenziva HSV skvěla fungovala. Po atraktivitě ale ani památky. Až v závěrečné fázi se utkání trochu oživilo," shrnul Kicker.

Deník Süddeutsche Zeitung pochválil trenéra Hamburku Martina Jola za zvolenou taktiku, která spočívala v posílení defenzivy i nezařazení německého reprezentanta Piotra Trochowského a útočníka Paula Guerrera do základní jedenáctky.

List však zaznamenal i atmosféru slavistického kotle, v němž se téměř 19.000 diváků už před zahájením postaralo podle něj o opravdovou atmosféru evropského pohárového zápasu. Napětí však bylo podle deníku příliš znát i na hřišti. "Hráči se pouštěli do četných soubojů, tvoření hry bylo možné jen zřídka," napsal list vycházející v Mnichově. Hamburský brankář Frank Rost tak musel poprvé zasahovat až ve 39. minutě po střele Davida Hubáčka z dálky. ¨

Zápas Slavia vs. Hamburk na Sport.cz
ON-LINESlavia - Hamburk 0:2
REFERÁTSlavia po prohře s Hamburkem nepostoupí
OHLASYVaniaka rozčílil filmař Jarolím
VANIAKČervenou kartu jsem ještě nedostal
TISKHamburku stačilo proti mdlé Slavii bránit

Slavia své útočné snažení posílila po změně stran, kdy na hřiště přišla "bývalá hvězda" české kopané Vladimír Šmicer. "Velký tlak si ale český mistr proti celkově dobře vyladěné obraně HSV vytvořit nedokázal," dodal Süddeutsche Zeitung.

K výkonům bratranců Jarolímů poznamenal deník Bild, že slávistický Marek Jarolím byl jako tvůrce hry nevýrazný. "Ne tak David: Ten vybojoval penaltu," poukázal list na situaci z nastaveného času, kdy se kapitán Hamburku skácel na zem po kontaktu se slávistickým gólmanem Vaniakem, načež Petrič s jistotou proměnil pokutový kop.

Němečtí komentátoři však spekulují hlavně o osudu dalšího Chorvata Oliče, jenž byl podle nich v zaslouženě vyhraném utkání pro Hamburk opět klíčovým hráčem. Oličovi končí smlouva a měl by se během Vánoc rozhodnout, zda zůstane v Hamburku. O jeho služby totiž mají zájem přední evropské kluby Juventus Turín a FC Liverpool.

Reklama

Související témata: