Hlavní obsah

Výhra nad Aston Villou nás nadchla, vyřazení rozesmutnilo, zní z Žiliny

ŽILINA/PRAHA

Ač bez šance na postup do jarních bojů Poháru UEFA, podařilo se fotbalistům slovenské Žiliny šokovat fotbalovou Evropu, když ve Villa Parku porazili Aston Villu 2:1. „Dokázali jsme, že i slovenský fotbal má svou kvalitu,“ vyprávěl po vítězném zápase exslávistický útočník Adauto.

Článek

Anglický tým nastoupil do zápasu s řadou náhradníků, přesto si dokázal na začátku zápasu vydobýt herní převahu. Ta trvala ale pouze úvodních patnáct minut, poté dvakrát krátce za sebou udeřili fotbalisté slovenského týmu. V 16. minutě se ujala střela Leitnera, o tři minuty později zvyšoval Štyvar. Téměř po půlhodině hry snížil sedmnáctiletý Delfouneso, ale tlak týmu z Birminghamu, který vrcholil ve druhém poločase, další gól nepřinesl.

Právě v nekoncentrovanosti v prvních dvaceti minutách zápasu hledal trenér Aston Villy Martin O´Neill důvod porážky. „Od začátku zápasu jsme nebyli příliš kompaktní. Ve druhé půli jsme vyvinuli více úsilí a doufali jsme, že se nám podaří vyrovnat,“ citovala trenéra pátého týmu Premier League slovenská webová stránka šport.sk.

Reo-Coker: Dělali jsme přihlouplé chyby

Ještě ostřejší slova volil záložník birminghamského týmu Nigel Reo-Coker. „Nezačali jsme dobře. Dělali jsme přihlouplé chyby, kterými jsme soupeři darovali dva góly. Pak pro nás bylo hrozně těžké dostat se zpátky do zápasu,“ říkal Reo-Coker na stránkách goal.com. „Žilina však hrála velmi dobře. I přes porážku se nám podařilo, což mě těší. Proto nelituji, že jsem dal příležitost hráčům, kteří předtím příliš nenastupovali,“ přidal O´Neill.

Kouč slovenského týmu Dušan Radolský měl rozporuplné pocity. „Jsem rád, že jsme i ve čtvrtém zápase hráli dobře a konečně se na nás usmálo i štěstí v situacích před brankou soupeře. Je jen škoda, že je to pro nás konec cesty v soutěži,“ vyprávěl po zápase. Přesto spíše převládalo nadšení nad tím, že se jeho svěřencům podařilo získat skalp jednoho z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku Premier League. „Takovéto vítězství se cení nejenom na Slovensku, ale i v Evropě,“ věděl Radolský.

V podobném duchu mluvil i Adauto, bývalý slávistický útočník, který vypracoval pro Štyvara druhou branku zápasu. „Dokázali jsme, že i slovenský fotbal má svou kvalitu, a že Žilina může nastupovat i proti klubům, které mají v Evropě jméno."

Reklama

Související témata: