Hlavní obsah

Slávisté litovali ztraceného vedení a neproměnění dalších příležitostí

PRAHA/AMSTERODAM

Fotbalisté Slavie Praha ani na čtvrtý pokus nedokázali vyhrát ve skupině F Poháru UEFA. Na půdě slavného Ajaxu Amsterodam však ke třem bodům neměli daleko, když je o vítězství připravil až v samotném závěru utkání proměněnou penaltou Suárez. Alespoň částečně tak sešívaní dali zapomenout na nevydařené vystoupení v pohárové Evropě a zároveň prolomili střelecké trápení.

Článek

Jaroslav Černý dal ve 12. minutě parádní střelou z voleje o břevno vyrovnávací branku a patřil mezi nejlepší hráče Slavie. „Já si myslím, že poslední zápas v Poháru UEFA jsme zvládli a hráli dobře, i když začátek se nám nepovedl. Po hrubé chybě po standardní situaci jsme prohrávali, a to je vždy špatné," řekl po utkání Černý pro ČTK.

„Neměli jsme co ztratit a začali hrát to, co jsme předváděli v průběhu podzimu. Podařilo se nám zápas otočit a škoda té penalty, která podle mě nebyla. Škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce,“ litoval po závěrečném hvizdu středopolař mistrovského klubu penalty, která podle opakovaných televizních záběrů neměla být odpískána. Sudí však skočil Suárezovi na špek a jeden z jeho teatrálních pádů v pokutovém území přeci jen odpískal.

Krajčík nahrál na oba góly

Výhodou pro Slavii podle Černého byla snaha Ajaxu o ofenzivní hru. „To je vždy lepší, než když soupeř jen brání. Vyhovovalo nám to, snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany a chodit do rychlých brejků. To se dařilo, škoda jen, že jsme neproměnili některou další šanci,“ posteskl si sympatický blonďák.

Své kvality předvedl ve středu večer v Amsterodam Aréně i pravý bek Slavie Matej Krajčík, jenž mimo jiné vypracoval oba góly Pražanů a ukázal, proč je nejlepším nahrávačem české ligy. „Suárez je hodně ofenzivní, hodně se tlačí dopředu, a proto tam vznikal prostor. Ten jsem využíval a jsem rád, že po mých centrech padly branky,“ radoval se Krajčík, pro něhož byl zápas na Ajaxu možná posledním v dresu Slavie.

Krajčíka zároveň mrzel nepovedený závěr utkání. „Druhá polovina již nebyla z naší strany tak aktivní, neudrželi jsme míč, a to je pak těžké rozvinout akce. Přesto jsme měli další šance,“ litoval slovenský reprezentant a dodal, že Slavia si měla vítězství uhlídat.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen