Hlavní obsah

Střelec Wolfsburgu Sağlık: Je to pro mě jako sen

PRAHA

Fotbalisté Wolfsburgu si díky remíze 2:2 na půdě AC Milán zajistili první příčku ve skupině E Poháru UEFA a v osmifinále se utkají s papírově slabším soupeřem. V dresu italského celku odehrál celé utkání český obránce Marek Jankulovski a ačkoli Milán dvakrát vedl, na výhru to nestačilo.

Článek

Domácí poslal do vedení v 17. minutě Ambrosini. Vyrovnání přišlo po necelé hodině hry, když se trefil Zaccardo, ale neuběhlo ani 60 vteřin a Milán zásluhou gólu Pata opět vedl. Na konečných 2:2 vyrovnal deset minut před koncem střídající Sağlık. „Nyní začne vyřazovací část, ve které chceme uspět,“ řekl po utkání pro stránky UEFA útočník německého celku Zvjezdan Misimovič.

Spokojený byl i trenér bundesligového celku Felix Magath. „Milán je top tým, my jsme však předvedli kvalitní výkon a těší mě i fakt, že jsme dvakrát dokázali dotáhnout jednobrankovou ztrátu,“ nechal se slyšet bývalý trenér Magath a dodal: „Zvláště ve druhém poločase jsme hráli opravdu dobře, měli jsme na výhru.“

Ševčenko litoval neproměněných šancí

„Je to pro mě jako sen. Zahrál jsem si proti velkému AC Milán a dokonce se mně podařilo skórovat,“ neskrýval nadšený střelec vyrovnávací branky Sağlık a pokračoval: „Jsem velice šťastný. Děkuji trenérovi, že ve mě vložil důvěru. Moc mě těší první místo ve skupině, mohlo by to být důležité do dalších bojů.“

Smutný byl po utkání útočník domácího celku Andrej Ševčenko. "Moc mě mrzí, že jsme nedokázali Wolfsburg porazit. Dvakrát jsme vedli, ale vždycky jsme jednobrankový náskok ztratili. Všichni jsme chtěli tak moc vyhrát. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale nestačilo to," posteskl si.

Reklama

Související témata: