Hlavní obsah

Straka je s losem nadmíru spokojen

TEPLICE

"Že máme Kaiserslautern? Tak to jste první, kdo mi to říká. Určitě jsem rád a nadmíru spokojen, docela jste mě potěšili," reagoval kouč Teplic František Straka pro Novinky na los prvního kola fotbalového Poháru UEFA. "Je to hodně příznivá zpráva, protože narazíme na atraktivního a současně hratelného soupeře. Očekávám dvě kvalitní utkání," dodal.

Článek

Straka je díky svému dřívějšímu hráčskému působení v Německu velký znalec tamního fotbalu. "Trvalé bydliště mám pořád v Kolíně nad Rýnem, takže se vrátím skoro domů. Záleží jen na nás, jak si s protivníkem poradíme. I když se mu v bundeslize nedaří, což jsem nedávno viděl na vlastní oči, nelze ho podceňovat. Všichni víme o kvalitách českého útočníka Lokvence, skvělým hráčem je i Klose," pokračoval teplický trenér. Zároveň přiznal, že z osmičky potenciálních soků si vysloveně nepřál Levski Sofia.

Tepličtí mají s Kaiserslauternem dobrou zkušenost z loňského léta, kdy ho vyřadili v Intertoto Cupu po senzační domácí výhře 4:0. Straka byl v té době asistentem tehdejšího trenéra Františka Cipra. "Oba zápasy budou mít určitě velký náboj. Soupeř asi prahne po odplatě za kruté vyřazení z letní soutěže, kdežto my se budeme snažit zdolat ho i podruhé v řadě. Jinak se už těším na atmosféru v Kaiserlauternu, která dovede hráče vybičovat k maximálnímu výkonu," poznamenal zkušený obránce Karel Rada, který okusil trávník Kaiserslauternu i v bundeslize během svého angažmá ve Frankfurtu.

"Na loňské zápasy v Intertotu si samozřejmě vzpomínám. Věřím, že předešlé výsledky nám dodají potřebnou sebedůvěru. Už víme, co můžeme v Německu čekat a doufám, že tam odehrajeme vyrovnanou partii," připojil se útočník Radek Divecký. Kudy by podle něj měla vést cesta k postupu? "Neprohrát venku a tím si vytvořit si dobrou výchozí pozici pro domácí odvetu, při níž nám jistě pomohou tepličtí fanoušci," uvažoval.

Reklama

Související témata: