Hlavní obsah

Barošovy cíle do konce sezóny: vstřelit třicet branek a vyhrát Pohár UEFA

ISTANBUL/PRAHA

Sezóna je v polovině a český reprezentační útočník Milan Baroš, jenž po přestupu do Galatasaraye Istanbul chytil druhý dech, již zná své cíle. S tureckým klubem by rád dokráčel co nejdále v Poháru UEFA, nejlépe do finále, které se bude letos hrát právě v Istanbulu. Baroš má však i osobní střelecký cíl: chtěl by se na konci sezóny pyšnit třiceti vstřelenými brankami.

Článek

Los ve švýcarském Nyonu přidělil Barošovu Galatasarayi Istanbul do třetího kola Poháru UEFA francouzský Girondins Bordeaux. Baroš tým zná ze svého působení z Lyonu, odkud do Galatasaraye přišel. „Šance obou týmu jsou vyrovnané. První zápas hrajeme v Bordeaux, to by pro nás mohla být výhoda. Pokud se nám podaří uhrát dobrý výsledek, na vlastní půdě bychom měli zvítězit. Doufám, že postoupíme dále, ale rozhodně to nebude lehký boj. Mají velmi dobré hráče v útočné fázi jako Chamakh a Gourcuff, ale jsou dobří i v obranné fázi,“ říkal Milan Baroš na oficiálních stránkách UEFA.

Letošní finále soutěže se bude hrát v Turecku, o to větší motivaci mají fotbalisté Galatasaraye. Baroš spolu se svým bývalým spoluhráčem z Liverpoolu Harrym Kewellem, který nyní hraje i s českým reprezentantem v Galatasarayi, vzpomínají na rok 2005, kdy v dresech Reds porazili právě v Turecku ve finále Ligy mistrů AC Milán. Nyní by něco podobného rádi zažili ve finále Poháru UEFA.

Všichni sníme o finále, říká Baroš

„Už jsme se o tom bavili a bylo by fantastické hrát finále v Istanbulu a zvítězit. Ale cesta do finále je velmi dlouhá  a ve hře je stále mnoho kvalitních klubů. Nemyslím si, že jsme považování za jednoho z favoritů. Musíme být trpěliví a za svým úspěchem jít krůček po krůčku. Ale všichni sníme o finále,“ prozradil útočník, jenž v Turecku zažívá dokonalé zmrtvýchvstání.

„Důvod je ten, že hraji pravidelně a také pocit, že mi trenér věří. A to je přesně to, co potřebuji. Nejdůležitější je, že máme velmi dobře atakující záložníky, kteří dokáží vytvořit i velké množství příležitostí,“ chválí své spoluhráče z Galatasaraye, který figuruje na třetím místě turecké ligy s pětibodovou ztrátou na vedoucí duo Sivasspor, Trabzanspor.

Když odcházel před půlrokem do Turecka, netušil, jak kvalitní soutěž ho čeká. „Než jsem přijel, opravdu jsem nevěděl, co mohu od turecké ligy očekávat, ale po šestiměsíční zkušenosti mohu říci, že je to skutečně jedna z nejlepších soutěží,“ říká Baroš, podle něhož je však nejlepší ligou světa Premier League.

Baroš v polovině sezóny odkryl své cíle do právě rozehraného ročníku. „Chceme vyhrát tureckou ligu a Pohár UEFA. Až po konci sezóny zjistíme, jestli byla úspěšná či nikoliv. Pokud se mi podaří vstřelit další góly, bude to skvělé. Podařilo se mi dát již dvacet branek ve všech soutěžích. Když by se mi podařilo skončit na konci sezóny s třiceti trefami, bylo by to skvělé,“ zakončil Baroš.

Reklama

Související témata: