Hlavní obsah

Baroš v Poháru UEFA neoslnil, dostal žlutou kartu a v půli byl střídán

PRAHA

Obhájce Poháru UEFA Zenit Petrohrad zvládl první zápas 3.kola soutěže proti Stuttgartu, když po brankách Huszti a Timoščuka vyhrál 2:1. Za domácí odehrál celé utkání Radek Šírl, v dresu německého celku se naopak na trávník nedostal Jan Šimák. Bezbrankový zápas Bordeaux - Galatasaray se příliš nepovedl hostujícímu Milanu Barošovi, jenž odehrál jen první půli.

Článek

V základní jedenáctce Galatasaraye na hřišti francouzského Bordeaux nemohl chybět v dobré formě hrající český reprezentant Milan Baroš. Rodák z Vigantic se ovšem v nejlepším světle předvést nedokázal. Ve 24. minutě si připsal žlutou kartu, do druhého poločasu pak už vůbec nenastoupil a byl vystřídán Nondou. Když ani jeden z týmů gól vstřelit nedokázal, rozešly se oba celky bez branek.

Jarolímův Hamburk začal své vystoupení v evropských pohárech v novém roce úspěšně. Na trávníku v Nijmegenu poslal bundesligový tým do vedení ve 41. minutě Trochowski, jenž uspěl se střelou z přímého kopu. Ještě hůř bylo domácím  po čtyřech minutách, kdy na 2:0 pro Hamburk zvyšoval Alex Silva, který zužitkoval přihrávku Petriče. O jasné výhře 3:0 rozhodl v 75. minutě Olič.

Milan Baroš z týmu Galatasaray Istanbul v souboji s Alou Diarraou z Bordeauxfoto: ČTK/AP/Bob Edme

Beckham hrál jednu minutu  

Milánský AC začal na půdě Werderu Brémy s Markem Jankulovským a Davidem Backhamem na lavičce. Kouč hostů Carlo Ancelotti si uvědomoval vážnost tohoto utkání, a tak musel být o to víc potěšen, když ve 36. minutě otevřel skóre utkání Inzaghi. Ikona milánského klubu nejprve zakončovala hlavou. Po zblokování střely se ovšem Inzaghi odradit nenechal a levačkou vsítil svůj šestašedesátý gól v evropských pohárech.

Jako pravý spasitel domácích se ukázal brazilský záložník Diego, jenž se po uzdravení vrátil do základní sestavy Werderu právě v utkání proti AC. Šikovný středopolař vyrovnal na konečných 1:1 až v 84. minutě. O dvě minuty později se dostal na hřiště Jankulovski, příchodem na trávník v 89. minutě si teprve třetí zápas v Poháru UEFA připsal David Beckham.

Fotbalista David Beckham v dresu AC Milán a kouč italského celku Carlo Ancelottifoto: Reuters/Ina Fassbender

Šírl slavil výhru Zenitu 

Zatímco v dresu obhájců titulu Zenitu Petrohrad nastoupil český obránce Radek Šírl od začátku zápasu, za hostující Stuttgart začal špílmachr Jan Šimák jen na lavičce. A už ve druhé minutě musel bývalý sparťan nevěřícně koukat, jak domácí středopolař Huszti otevírá skóre. V Petrohradu ale neuběhlo více jak čtvrt hodiny zápasu a už bylo vyrovnáno. Gomés vytáhl míč po pravé straně hřiště, otočil se a levačkou nedal Malafejevovi v brance Zenitu šanci.

Šok pro německý tým přišel ve třetí minutě nastavení první půle, kdy vedení na stranu domácích vrátil Timoščuk. Ve druhé půli už se diváci gólu nedočkali, a tak odveta na německé půdě slibuje ještě hodně zajímavý duel.

Radek Šírl ze Zenitu Petrohrad (vlevo) stíhá Roberta Hilberta ze Stuttgartu.foto: Reuters/Alexander Demianchuk

St. Etienne uspělo v Řecku

Velmi dobře do prvního zápasu 3.kola vstoupili hráči francouzského St. Etienne, když na hřišti řeckého Olympiakosu vedli po prvním poločase už 2:0. V domácí lize se sice hosté pohybují v sestupových vodách, na jihu Evropy však zásluhou Iliana vedli již po dvanácti minutách. Dvě minuty před koncem první půle zvyšoval skóre Dernis.

V 64. minutě odvracel nepříznivý vývoj ve skóre Djordjevič, jenž se nemýlil ze značky pokutového kopu. Na stadiónu Georgiose Karaiskakise viděli diváci ještě jednu branku. Bohužel pro domácí ji v nastaveném čase vsítil Gomis, a tak si hráči St. Etinne vypracovali po výhře 3:1 velice solidní výchozí pozici do odvety.

Radost fotbalistů Saint Etienne Dernise a Paulo Machada (vlevo)foto: Reuters/Yiorgos Karahalis

Valencia uhrála na půdě Dynama Kyjev remízu 

Čtvrtý celek španělské La Ligy Valencia začal na půdě Dynama Kyjev velice dobře, když zásluhou Silvy vedl již v 8. minutě 1:0. Juan Mata našel ve vápně ukrajinského celku dobře postaveného Silvu, jenž se nemýlil a vsítil tak první gól Poháru UEFA v roce 2009.

Po hodině zápasu bylo v Kyjevě domácím fanouškům veseleji. Nic na tom nezměnil fakt, že to nebyli hráči Dynama, kteří se zapsali mezi střelce. Zastoupil je totiž hostující Albiol, jenž si nešťastně vsítil vlastní gól poté, co byla branka nejprve nesprávně připsána kyjevskému Kravčenkovi.

Úvodní utkání 3. kola fotbalového Poháru UEFA:
Dynamo Kyjev - Valencia 1:1 (0:1)
Branky: 63. vlastní Raúl Albiol - 8. Silva. Rozhodčí: Gumienny (Belg.).
Zenit Petrohrad - Stuttgart 2:1 (2:1)
Branky: 2. Huszti, 45.+3 Timoščuk - 15. Gomez. Rozhodčí: Kuipers (Niz.).
Olympiakos Pireus - St. Etienne 1:3 (0:2)
Branky: 64. Djordjevič z pen. - 12. Ilan, 43. Dernis, 90.+1 Gomis. Rozhodčí: Batista (Portug.).
Aston Villa - CSKA Moskva 1:1 (0:1)
Branky: 59. Carew - 14. Love. Rozhodčí: Rasmussen (Dán.).
Werder Brémy - AC Milán 1:1 (0:1)
Branky: 84. Diego - 36. Inzaghi. Rozhodčí: Dean (Angl.).
Girondins Bordeaux - Galatasaray 0:0
Rozhodčí: Circhetta (Švýc.).
Paris St. Germain - Wolfsburg 2:0 (0:0)
Branky: 80. a 85. Hoarau. Rozhodčí: Moen (Nor.).
Nijmegen - Hamburk 0:3 (0:2)
Branky: 41. Trochowski, 45. Alex Silva, 75. Olič. Rozhodčí: Ceferin (Slovin.).
Sampdoria Janov - Metalist Charkov 0:1 (0:0)
Branka: 45.+3 Olejnik. Rozhodčí: Balaj (Rum.).
Aalborg - Deportivo La Coruňa 3:0 (0:0)
Branky: 53. a 72. Due, 90. Jakobsen z pen. Rozhodčí: Ivanov (Rus.).
Braga - Standard Lutych 3:0 (2:0)
Branky: 17. Renteria, 27. Leone, 84. Aguiar. Rozhodčí: Kapitanis.

Reklama

Související témata: