Hlavní obsah

Pospěchova Kodaň remizovala s Manchesterem City 2:2

POZNAŇ

Italské Udinese ve čtvrtek ztratilo v závěrěru zápasu dvoubrankový náskok v Poznani a ve 3. kole Poháru UEFA pouze remizovalo 2:2. Více se dařilo ukrajinskému Šachtaru Doněck, který porazil Tottenham 2:0. Dánská Kodaň v sestavě se Zdeňkem Pospěchem v nastaveném čase vyrovnala v utkání s Manchesterem City a uhrála remízu 2:2. V dalších utkáních vyhrál Ajax na Fiorentině 1:0 a Twente v Marseille taktéž 1:0.

Článek

Vše podstatné se na stadiónu Miejski v Poznani událo až ve druhém poločase. Pět minut po přestávce se prosadil hostující Útočník Quagliarella a poslal Udinese do vedení. Za dalších pět minut už to bylo o dvě branky, když se do vlastní sítě trefil Arboleda.

Domácí se po druhém gólu hostů začali tlačit před Handanoviče a snažili se o zkorigování výsledku. Zasloužené odměny se dočkali v 81. minutě, kdy na rozdíl jediného gólu snížil Rengifo. Za tři minuty se podruhé v utkání trefil Arboleda, tentokráte však mířil do správné branky a vyrovnal na konečných 2:2.

Šachtar přehrál Tottenham

Ve druhém utkání přivítal ukrajinský Šachtar Doněck bez distancovaného Tomáše Hübschmana anglický Tottenham Hotspur. Hráči domácího celku byli po celý zápas aktivnější a aktuálně šestnáctý tým Premier League přestříleli v poměru 19:5.

Branky se diváci na Olympijském stadiónu dočkali ale až v 79. minutě. K jejich velké radosti se prosadili domácí. Z volného přímého kopu přesně mířil Seležnov, jenž přišel necelou minutu předtím na hrací plochu coby střídající hráč. Druhou trefu domácích přidal v 88. minutě Jadson. Svěřenci manažera Harry Redknappa nebudou na zápas vzpomínat v dobrém, do Londýna si odvezli porážku 0:2.

Pospěch přispěl k remíze Kodaně

První letošní soutěžní utkání v dresu dánské Kodaně si odbyl český reprezentační obránce Zdeněk Pospěch. Spolu se svými spoluhráči přivítal v Dánsku anglický Manchester City. Hosté šli do vedení ve 29. minutě zásluhou trefy mladého obránce Onuohy. Jedenáct minut po přestávce vyrovnal Almeida, ale po pěti minutách vrátil vedení na kopačky hostů Ireland. Zápas, který řídil český sudí Pavel Královec skončil nakonec remízou 2:2, protože v nastaveném čase vyrovnal na 2:2 domácí Vingaard.

V italské Florencii se sešly dva týmy, které v letošní sezóně změřily síly s pražskou Slavií. Přemožitel sešívaných ze třetího předkola Ligy mistrů Fiorentina přivítal nizozemský Ajax Amsterodam. První branka k nelibosti domácích fandů padla do sítě gólmana Freye, když po hodině hry přesně mířil Bakircioglü. Nakonec se ukázalo, že šlo o gól jediný a Ajax proto slavil výhru 1:0.

V posledním utkání vyhrálo nizozemské Twente Enschede na půdě francouzského Olympique Marseille po trefě Arnautoviče z 22. minuty těsně 1:0 a vytvořilo si před domácí odvetou slibný náskok.

Úvodní utkání 3. kolo Poháru UEFA:
Lech Poznaň - Udinese 2:2 (0:0)
Branky: 81. Rengifo, 84. Arboleda - 50. Quagliarella, 55. vlastní Arboleda. Rozhodčí: Genov (Bul.).
Šachťar Doněck - Tottenham Hotspur 2:0 (0:0)
Branky: 79. Seležnov, 88. Jadson. Rozhodčí: Einwaller (Rak.).
FC Kodaň - Manchester City 2:2 (0:1)
Branky: 56. Almeida, 91. Vingaard - 29. Onuoha, 61. Ireland. Rozhodčí: Královec (ČR).
Olympique Marseille - Twente Enschede 0:1 (0:1)
Branka: 22. Arnautovič. Rozhodčí: Suchina (Rus.).
Fiorentina - Ajax Amsterodam 0:1 (0:0)
Branka: 60. Bakarcioglü. Rozhodčí: Fernandez (Šp.).

Reklama

Související témata: