Hlavní obsah

Trenér Fiorentiny Prandelli: Bez gólů to jde těžko

FLORENCIE

Trenér italské Fiorentiny Cesare Prandelli nemohl být po čtvrtečním domácím zápase třetího kola Poháru UEFA proti nizozemskému Ajaxu Amsterodam spokojený. Jeho svěřenci překvapivě prohráli 0:1, když jedinou branku utkání dal po hodině hry Kennedy Bakarcioglü. Nic platná nebyla Fiorentině ani optická převaha či větší počet střeleckých pokusů.

Článek

Fialky zápasu týmů, které v letošní sezóně změřily síly v pohárové Evropě i s pražskou Slavií, dlouho dominovaly a vytvořily si i několik velmi dobrý příležitostí. Žádnou z nich však nedokázali proměnit. Prandelli však i přes prohru věří, že se mu s Fiorentinou podaří postoupit do osmifinále soutěže.

„Měli jsme spoustu šancí, jen neskončily v síti. Naneštěstí jsme polevili v koncentraci a dostali branku,“ smutnil Prandelli po utkání v italské Florencii a dodal: „Když nedáváte góly jde to těžko. Nicméně jsem přesvědčený, že v odvetě příští týden můžeme vyhrát.“

Gól na kopačce měl v prvním poločase i záložník Riccardo Montolivo. Promarněná příležitost čtyřiadvacetiletého borce určitě dlouho nenechá spát. „Byla to velká šance, ale selhal jsem. Mrzí mě to, protože jsem měl vstřelit gól. Zápas by pak dostal zcela jiný rozměr,“ nechal se slyšet pro goal.com Montolivo, jenž byl jinak se svým výkonem spokojený. „Odehrál jsem dobrý zápas,“ doplnil.

Jediný rozdíl mezi Ajaxem a Fiorentinou byl podle Montoliva v efektivitě. „Soupeř dokázal jednu šanci proměnit, nám se to nepodařilo, ačkoli jsme příležitostí měli mnohem více,“ řekl středopolař.

Reklama

Související témata: