Hlavní obsah

Galatasaray i bez Baroše uhrál v Poháru UEFA na půdě Hamburku remízu

Fotbalisté Galatasaraye Istanbul uhráli v prvním zápase osmifinále Poháru UEFA na půdě německého Hamburku cennou remízu 1:1. V dresu domácích odehrál celé utkání kapitán David Jarolím, Milan Baroš za hosty nenastoupil vinou žlutých karet. Ještě v 85. minutě hrál Zenit Petrohrad v základní sestavě s Radkem Šírlem na půdě Udinese bez branek. Nakonec ale dvakrát inkasoval a postup si zkomplikoval. Odvety jsou na prgramu za týden.

Článek

V Hamburku na souboj dvou českých reprezentantů Davida Jarolíma a Milana Baroše nedošlo, neboť druhý zmiňovaný musel pro první vzájemný duel stát vinou žlutých karet. Ve 27. minutě mířil v hamburské Aréně tvrdou střelou na vzdálenější tyč domácí záložník Trochowski, gólman Turků De Scantis ale konečky prstů vyrazil míč na roh.

Tvrzení nedáš dostaneš se potvrdilo o šest minut později. Rychlý přechod do útok dokázal v rozhozené obraně domácích využít Akman. Následně mohl vyrovnat Petrič, De Scantis ho ale znovu vychytal. Na vyrovnávací gól z vápna Jansena z 50. minuty byl však i gólman hostí krátký. Tři minuty nato byl navíc vyloučen stoper Galatasaraye Emre Asik, čehož ovšem hamburští hráči do konce utkání využít nedokázali.

Vágner Love znovu skóroval

Také na moskevském stadiónu v Lužnikách nastoupil od počátku utkání jeden český zástupce. Zatímco u domácího týmu CSKA byl jen na lavičce ex-brněnský Luboš Kalouda, v dresu hostujícího Šachtaru Doněck bojoval od první minuty Tomáš Hübschman. Ten musel spolknout hořkou pilulku v 50. minutě, když se po penaltě dočkali vedení 1:0 domácí.

Kdo jiný než nejlepší střelec soutěže Vágner Love se mohl radovat ze vstřeleného pokutového kopu. Útočník armádního celku si tak připsal již svůj jedenáctý gól v probíhající soutěži. Až v 89. minutě se podíval do hry také český záložník Kalouda. V dalším zápase porazilo Dynamo Kyjev Metalist Charkov 1:0 gólem Vukojeviče z 54. minuty. Ve čtvrtečním programu zbývá odehrát ještě pět osmifinálových zápasů.

Přemožitel AC Milán z 3. kola Poháru Werder Brémy si počínal dobře i v osmifinále, když na domácí půdě porazil francouzský celek St-Etienne 1:0. Jediný gól na Weserstadiónu vstřelil ve 20. minutě Naldo. Další francouzský tým Paris Saint-Germain se rozešel s portugalskou Bragou bez branek.

Šírlův Zenit inkasoval dvakrát v závěru

Velice dobrou pozici do odvety si vybojoval Manchester City, který na domácím trávníku porazil dánský Aalborg 2:0. Dvougólový náskok si domácí vypracovali již v prvním poločase, když již v 8. minutě otevřel skóre Felipe Caicedo. Po půlhodině se trefil po individuální akci také Shaun Wright-Phillips.

Nadějnou remízu 0:0 neudrželi hráči Zenitu Petrohrad s Radkem Šírlem v základní sestavě na hřišti italského Udinese, neboť v 85. minutě inkasovali od Quagliarelly gól na 0:1. Když se v nastaveném čase trefil z penalty také Di Natele, vyhlídky na postup se pro petrohradský tým výrazně zhoršily.

Výsledky prvních osmifinálových zápasů Poháru UEFA:
Hamburk - Galatasaray 1:1 (0:1)
Branky: 49. Jansen - 33. Ayhan. Rozhodčí: Kassai (Maď.). ČK: 53. Asik Emre (Galatasaray).
Dynamo Kyjev - Metalist Charkov 1:0 (0:0)
Branka: 54. Vukojevič. Rozhodčí: Riley (Ang.).
CSKA Moskva - Šachtar Doněck 1:0 (0:0)
Branka: 50. Vágner Love z pen. Rozhodčí: Rizzoli (It.).
Paris St. Germain - Braga 0:0
Rozhodčí: Trefoloni (It.).
Werder Brémy - St. Etienne 1:0 (1:0)
Branka: 20. Naldo. Rozhodčí: Hauge (Nor.).
Olympique Marseille - Ajax Amsterodam 2:1 (2:1)
Branky: 19. Cheyrou, 33. Niang - 36. Suárez z pen. Rozhodčí: Bebek (Chorv.). ČK: 42. Van der Wiel (Ajax).
Udine - Zenit Petrohrad 2:0 (0:0)
Branky: 85. Quagliarella, 90.+3 Di Natale z pen. Rozhodčí: Iturralde González (Šp.). ČK: 90.+2 Širokov (Zenit).
Manchester City - Aalborg 2:0 (2:0)
Branky: 8. Caicedo, 30. Wright-Phillips. Rozhodčí: Hamer (Luc.).

Reklama

Související témata: