Hlavní obsah

Středeční odvety Poháru UEFA nabídnou dvě postupová místa

PRAHA

Středeční odvety fotbalového Poháru UEFA pošlou dva celky do čtvrtfinálových bojů a obě první postupová místa mohou zaujmout francouzské kluby - Olympique Marseille a St. Etienne. Lepší výchozí pozici má Marseille, jejíž hráči v úvodním duelu porazili doma nizozemský Ajax Amsterodam 2:1. St. Etienne v úvodním zápase nestačilo v Německu na Werder Brémy a prohrálo 0:1.

Článek

Kouč Marseille Erik Gerets by rád navázal na vítězný zápas úvodního osmifinále, o jehož výsledku rozhodly trefy Cheyroua a Nianga. Francouzský klub hodně vsází i na zkušenosti trenéra Geretse z nizozemské ligy, kde působil v PSV Eindhoven. K postupu stačí Marseille jakákoli remíza, výhra 1:0, či výhra o více branek.

O něco hůře jsou na tom hráči St. Etienne, ti si z prvního zápasu proti Werderu Brémy přivezli z Německa prohru 0:1 a v odvetě proto musejí bezpodmínečně vyhrát. Werder francouzskému celku uštědřil první porážku v evropských pohárech od roku 1982.

„Prohráli jsme o jednu branku, ale pořád máme velkou šanci. Musíme však být precizní a proměnit naše příležitosti. Zároveň bude velmi důležité neinkasovat. Čeká nás těžký zápas proti silnému soupeři, ale věřím, že ho zvládneme,“ řekl pro uefa.com trenér St. Etienne Alain Perrin.

Werderu se uzdravil Mertesacker

Při výsledku 1:0 pro domácí by následovalo prodloužení a pokutové kopy. Bundesligový celek bude ve středečním utkání postrádat obránce Petri Psanena, Clemense Fritze a Franka Baumanna a záložníka Daniela Jensena. Pozitivní zprávou pro trenéra Schaafa je návrat německého reprezentanta Pera Mertesackera.

Starosti se sestavou budou mít i domácí. Mimo hru jsou Emmanuel Rivière, Mouhamadou Dabo, Cédric Varrault, Geoffrey Dernis a Dimitri Payet.

Osmifinálové odvety Poháru UEFA - středa 18. března:
20:30 St. Etienne - Werder Brémy (první zápas 0:1)
20:45 Ajax Amsterodam - Olympique Marseille (1:2)

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články