Hlavní obsah

Baroš má formu, musíme si ho pohlídat, varuje Jarolím

Kapitán Hamburku David Jarolím se ve čtvrtečním osmifinále fotbalového Poháru UEFA dočká souboje s reprezentačním kolegou Milanem Barošem z Galatasaraye Istanbul. Barošova střelecká forma straší soupeřovy obrany a na pozoru se má i německý klub. Podle Jarolíma si musejí hosté pohlídat hlavně situace ve vápně, při nichž si český útočník rád chodí pro penaltu.

Článek

O první duel v Německu, který skončil smírně 1:1, rodák z Vigantic kvůli disciplinárnímu trestu přišel, ale v odvetě opět povede istanbulskou ofenzivu. "Pro nás to bude o něco obtížnější, přece jen má dobrou formu a dává v lize dost gólů. Musíme si na něj dát hlavně ve vápně pozor," řekl Jarolím v telefonickém rozhovoru s ČTK.

V pokutovém území prý hráči Hamburku nesmí Baroše ani na chvíli spustit z očí. "To by se nám mohlo vymstít. Milana moc dobře znám, umí si šikovně dojít pro penaltu. Nejdřív si někoho v souboji lehce přidrží a pak sám spadne. Je vyčůraný, jak se říká," uvedl s úsměvem Jarolím.

Barošovo střelecké probuzení v Turecku bedlivě sleduje. "Ani mě to moc nepřekvapilo. Podle mě to byla jen otázka času, v sobě to má pořád. Potřeboval změnit prostředí, na začátku mu to tam párkrát padlo, navíc mu vyhovují spoluhráči," prohlásil kapitán Hamburku.

Jarolím bude o Barošovi referovat trenérovi

S Barošem hraje v reprezentaci, a tak může některými poznatky pomoci i trenérovi Martinu Jolovi. "Samozřejmě mu asi řeknu nějaké informace, ale myslím, že všichni Milana celkově znají. A Galatasaray není jen o Barošovi, musíme to brát tak celkově, nejenom abychom pohlídali jeho. Nebezpečný je třeba i Lincoln," varoval Jarolím. S Barošem si zatím nevolali, promluví si až na předzápasovém tréninku.

Navzdory dlouhé přesilovce v prvním utkání Hamburk odcestoval do Turecka s nepříliš příznivou remízou 1:1, ale Jarolím věří v postup. "Šance jsme měli před týdnem obrovské. Zatlačili jsme je a mohli dát v pohodě dva góly. Ale skončilo to 1:1 a teď musíme dát gól, jestli chceme postoupit. Galatasaray je určitě dobré mužstvo, ale dá se přes ně přejít, určitě je to hratelné. Jsem pevně přesvědčený, že postoupíme. Budeme se prát jako lvi," řekl Jarolím.

Německý klub chce uspět z brejků

Jeho týmu by mohla vyhovovat útočnější hra Galatasaraye. "V Hamburku bylo 25 tisíc Turků a stejně fantastickou atmosféru očekávám i teď. Možná by je to mohlo svádět hrát až moc dopředu a toho by mohli naši rychlí brejkoví hráči využít. Galatasaray má lepší výsledky venku," mínil.

Hamburk bojuje na třech frontách. Vedle Poháru UEFA a ligové soutěže, kde se s dalšími čtyřmi týmy pere o titul, útočí na vítěznou trofej také v domácím poháru. "Abych pravdu řekl, je to hodně fyzicky náročné. Od té doby, co byla poslední reprezentační pauza, hrajeme neustále každé tři dny. Navíc ti, co přišli v zimě, nemohou většinou zasáhnout do Poháru UEFA," poznamenal Jarolím.

Únavu mu pomáhají překonat dobré výsledky, Hamburk ztrácí v lize na první příčku jen čtyři body. "Sice se teď psalo o krizi, ale málokteré mužstvo hraje všechny soutěže bez jakéhokoliv zakolísání. Třeba Bayern pořád všude ztrácí, i proto je liga tak nečekaně vyrovnaná. Já čekám, že teď začne klopýtat vedoucí Hertha Berlín a samozřejmě nejvíc věřím nám," dodal Jarolím s úsměvem.

Reklama

Související témata: