Hlavní obsah

V Poháru UEFA jdou dál Brémy a Marseille

ST. ETIENNE

Fotbalový Pohár UEFA měl ve středu na programu dva úvodní odvetné osmifinálové zápasy. Do další fáze chudšího sourozence Ligy mistrů jako první proklouzl německý Werder Brémy, který v odvetném utkání proti francouzskému St. Etienne uhrál remízu 2:2 a po výhře z úvodního duelu postoupil. Druhého postupujícího muselo určit až prodloužení. V něm měli více štěstí hráči Olympique Marseille, kteří postoupili na úkor Ajaxu.

Článek

Fotbalisté Werderu Brémy vstupovali do odvety v St. Etienne s jednobrankovým náskokem, který rozšířili již v 6. minutě druhého zápasu. Po rohovém kopu Fringse se do vzduchu zavěsil Prödl a hlavou nedal domácímu brankáři šanci. Na 2:0 zvýšil svým pátým gólem v soutěži Pizzaro. Na 1:2 z pohledu domácího celku snížil Benalouane a na konečných 2:2 vyrovnal v nastaveném čase Grax.

Ještě před druhým středečním utkáním mezi Ajaxem Amsterodam a Olympiquem Lyon bylo zatčeno 18 fanoušků, převážně za držení zbraní jako jsou nože, pálky a další. Úvodní zápas vyhrálo doma Marseille 2:1 a mělo tedy lepší pozici.

Po půlhodině zápasu v Amsterodam Aréně poslal domácí do vedení Eyong Enoh, ale radost nizozemskému celku vydržela pouhé dvě minuty, kdy na 1:1 vyrovnal Niang. V 74. minutě rozhodl o prodloužení Sulejmani. To rozhodl gólem hostující Mears a poslal Marseille do čtvrtfinále. Ve 120. minutě viděl ještě červenou kartu domácí Silva.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalového Poháru UEFA:
St. Etienne - Werder Brémy 2:2 (0:2)
Branky: 64. Benalouane, 90.+2 Grax - 6. Prödl, 27. Pizzaro. Rozhodčí: Tudor (Rum.). První zápas: 0:1, postupuje Werder Brémy.
Ajax Amsterodam - Olympique Marseille 2:2 po prodl. (2:1, 1:1)
Branky: 33. Enoh, 74. Sulejmani - 35. Niang, 110. Mears. Rozhodčí: Meyer (Něm.). ČK: 120.+2 Silva (Ajax). Diváci: 51.000. První zápas 1:2, postupuje Marseille.

Reklama

Související témata: