Hlavní obsah

Ještě není nic rozhodnuté, říká Jarolím po výhře v Brémách

HAMBURK/PRAHA

Fotbalisté Hamburku mají po výhře 1:0 v úvodním semifinálovém utkání Poháru UEFA na půdě Werderu Brémy na dosah účast v istanbulském souboji o vítěznou trofej, ale jejich kapitán David Jarolím zdaleka nepovažuje dvojzápas za rozhodnutý. Šance na postup vidí stále vyrovnané a tuší, že Hamburk čeká za týden v odvetě ještě plno práce. Zároveň však na domácí prostředí hodně spoléhá.

Článek

"Uhráli jsme příznivý výsledek, před zápasem bychom ho určitě brali. Šance jsou dobré, vstřelili jsem gól a žádný nedostali. Nicméně ještě není o ničem rozhodnuto, je odehraný, dá se říct, teprve první poločas. Vidím to pořád padesát na padesát, ještě budeme muset bojovat," řekl Jarolím v pátečním rozhovoru pro ČTK.

V druhém ze čtyř severoněmeckých derby během krátké doby měl dvojnásobnou motivaci. Chtěl odčinit své vyloučení ze semifinále Německého poháru, v němž nakonec Hamburk podlehl Brémám po penaltovém rozstřelu. "Určitě i z tohohle pohledu bych byl rád, kdybychom postoupili. Ale neřekl bych, že je to nějaká msta, motivací je už jen to, že hrajete semifinále Poháru UEFA," podotkl Jarolím.

"Spíš jsme chtěli celkově za mužstvo napravit to vyřazení v semifinále poháru, které doma určitě hodně bolí. Snažili jsme se soustředit hlavně sami na sebe, abychom se nenechali zbytečně vyhecovat a vyprovokovat. Nechtěli jsme s Brémami prohrát i podruhé," uvedl český reprezentant.

Hráli jsme organizovaněji, těší Jarolíma

Hamburk oproti prvnímu duelu s Werderem od základu změnil svoji hru. "Museli jsme to hrát jinak. V Německém poháru jsme byli strašně naivní, hlavně v první půli jsme je nechali hrát, takže měli spoustu času. Dopředu jsou strašně silní. To jsme teď zlepšili. Hráli jsme organizovaněji a kompaktněji v záloze," přiblížil Jarolím.

Jeho tým navíc několikrát mohl udeřit z rychlých protiútoků. "Máme hráče, kterým brejkové situace vyhovují. Byli jsme nebezpeční, škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Šance jsme na to měli, už ve druhé minutě jsme mohli otevřít skóre," prohlásil hamburský kapitán.

V odvetě prý znovu rozhodnou detaily. "Bude o nejmenších chybičkách. Brémy hrají pořád stejně, tlačí se dobře, na druhou stranu se tím otvírá obrana a toho bychom mohli využít. Nemusíme ale hrát bezhlavě a za každou cenu se někam hrnout. Doma jsme silní. Jsem pevně přesvědčený, že nic neponecháme náhodě a v odvetě nějaký gól dáme," řekl Jarolím.

V lize čeká Hamburk klíčový zápas s Herthou

Po vyřazení z Německého poháru bojuje Hamburk ještě o dvě trofeje, vedle Poháru UEFA si stále dělá zálusk i na bundesligový titul. Na vedoucí Wolfsburg ztrácí tři body. "Dá se říct, že o nás nikdo nemluví, pořád se hovoří o Bayernu nebo Wolfsburgu. Bayern ale vyměnil trenéra, Magath (trenér Wolfsburgu) zase prý podepsal smlouvu do Schalke, takže tam bude neklid. Tohle všechno by mohlo hrát pro nás, abychom se tam natlačili," míní Jarolím.

Zřejmě klíčové bude víkendové utkání s druhou Herthou Berlín. "Když vyhrajeme, budeme před Herthou a budeme čekat na zaváhání ostatních. Ty šance určitě máme, protože ostatní týmy hrají mezi sebou, zatímco my jen s Herthou. Navíc hrajeme v předposledních kolech dvakrát za sebou doma a to by mohla být výhoda," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: