Hlavní obsah

Jarolím: Brémy jsou naším osudovým soupeřem

Karel FeltSport.czPrávo

Jen těžko se smiřuje s vyřazením v semifinále Poháru UEFA záložník Hamburku David Jarolím. Tým českého reprezentanta minulý čtvrtek nedokázal v odvetě využít jednobrankového náskoku z hřiště soupeře a po porážce 2:3 musel na finále zapomenout. „Neumím si vysvětlit, proč jsme právě s Brémami ztratili šanci na dva poháry,“ říká v rozhovoru pro Právo Jarolím.

Článek

Už jste se srovnal s vyřazením v semifinále Poháru UEFA s Werderem Brémy?

S tím se smiřuje strašně těžko a hned tak to nepřebolí. Dostali jsme se hodně daleko a byli tak blízko postupu.

V Brémách jste první zápas vyhráli 1:0, jak si vysvětluje porážku v domácí odvetě?

Neumím si ji dost dobře vysvětlit. Už před odvetou jsem říkal, že vedení 1:0 ještě zdaleka neznamená postup. Tohle jsme věděli všichni a podle toho jsme k zápasu přistupovali. Dokonce jsme i v odvetě vedli 1:0. Jenže pak došlo ke dvěma pro nás nešťastným momentům. Sudí De Bleeckere z Belgie nám neuznal regulérní gól na 2:0. Byl faulován Olič, přesto jsme dali branku, jenže rozhodčí tu situaci nepochopitelně otočil proti nám. Brémy pak vyrovnaly a už jsme se vezli.

Brémy vám dávají na jaře pořádně zabrat…

To tedy ano. Jsou na jaře naším osudovým soupeřem. Vyřadily nás v semifinále Německého poháru a teď i v semifinále Poháru UEFA. To je neuvěřitelná hra osudu. Při tom to není mužstvo, které by nás převyšovalo. Neumím si vysvětlit, proč jsme právě s nimi ztratili šanci na dva poháry.

Doněck Tomáše Hübschmana postoupil, ale on kvůli třetí žluté kartě finále hrát nebude. I vy jste v duelu s Brémami dostal žlutou…

Jenže já bych hrát mohl, protože byla teprve moje druhá. Navíc mi vůbec nepatřila. To byl další přehmat rozhodčího. Míč odkopl jiný spoluhráč, ale sudí ukázal žlutou kartu mně. Raději ani nepřemýšlím, co bych prožíval, kdyby tahle karta byla moje třetí a my hráli finále... Bohužel jsme zůstali před branami.

V utkání s Brémami jste byl vyloučen i v Německém poháru...

Nesmím hrát dva zápasy Německého poháru, na nic jiného se trest nevztahuje.

Tahle sezóna asi nebude patřit v Hamburku k nejlepším, ani v bundeslize už nemáte šanci na titul…

Semifinále Poháru UEFA ale není neúspěch. A v bundeslize ještě nic nebalíme, rozdíly nejsou tak velké. Když ne na titul, máme ještě šanci na účast v Lize mistrů. Mužstva před námi mají těžší los a hrají i mezi sebou. Stát se může cokoliv. Musíme si ale hlídat i soupeře za sebou. Minimálně chceme do Evropské ligy.

Sledujete otcovu Slavii?

Také pokazili co se dalo, ale pořád mají situaci ve svých rukou.

Reprezentaci by mohl převzít na červnovou přípravu s Maltou trenér Dušan Uhrin starší. Přijal byste jeho pozvání?

Bohužel to nepůjde. Čeká mě operace dutin, kterou jsem musel v sezóně odložit. Chci ji mít za sebou co nejdřív, abych se mohl co nejlépe připravit na novou sezónu.

Reklama

Související témata: