Hlavní obsah

Olomoučtí fotbalisté i po domácím zklamání věří v postup

OLOMOUC

Zklamání z výsledku 1:1, ale také odhodlání uspět v odvetě vyzařovaly z olomouckých fotbalistů po nevydařeném vstupu do druhého předkola Evropské ligy UEFA s islandským outsiderem Framem Reykjavík. Sigma byla jasným favoritem, roli ale nezvládla. Nyní má týden na to, aby se dokonale připravila na odvetu.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vlevo Rudolf Otepka ze Sigmy Olomouc a Dadi Gudmundsson z Reykjavíku

Článek

"Z naší strany chybělo více srdíčka, nasazení, pohybu. Ale zase musím ocenit, že Islanďané hráli dobře v bloku a měli smrtící brejky," konstatoval brankář Petr Drobisz, který inkasoval gól v 21. minutě po hlavičce obránce Fjólusona.

"Když zhodnotím zápas celkově, tak je výsledek 1:1 pro nás ještě dobrý. Myslím si, že je souboj stále otevřený. Dokázali jsme si, že pokud do hry nedáme srdce, tak ani přes slabšího soupeře nepřejdeme. Proto věřím tomu, že se poučíme a odveta bude zcela jiná. Na soupeře vletíme, dáme dva góly a bude vše v klidu," nastínil vysněný scénář Drobisz.

Teprve devatenáctiletý obránce Pavel Dreksa zažil v pohárové Evropě nevydařenou premiéru. Příčiny selhání domácího týmu si nedovedl vysvětlit. "Jestli to bylo podceněním soupeře nebo něčím jiným... Na utkání jsme se připravovali docela dlouho. Nevěděli jsme ale, co od tohoto zápasu máme čekat, neboť islandský fotbal neznáme," uvedl Dreksa.

Spokojený nebyl ani pětatřicetiletý středopolař Rudolf Otepka, který si odbyl rovněž neúspěšnou soutěžní premiéru v olomouckém dresu. "Myslím si ale, že náš výkon nebyl špatný. Nedařilo se nám ve finální fázi. Zápas byl možná těžší v tom, že soupeř hrál více zezadu," řekl Otepka. Podle něj Sigma byla na tuto taktiku připravena, ale chybovala v tom, že hodně držela míč. Místo přechodu do rychlého protiútoku ještě často následovala přihrávka dozadu. Nedařilo se hru rychle přenášet. "Zaplať pánbůh, že jsme alespoň vyrovnali. Pevně věřím, že na Islandu vyhrajeme a postoupíme," doplnil Otepka.

Další záložník Marek Kaščák litoval neproměněné šance. "Sice jsme dnes chtěli vyhrát, ale po výsledku 1:1 jsme pořád ve hře. Budeme šlapat dál. Hráli jsme devadesát minut na polovině soupeře, který srdnatě bránil. Obránci byli hodně zatažení a pomáhali jim v bránění i středopolaři. Proto bylo těžké kombinovat. Měli jsme se více pokoušet o střelbu," řekl Kaščák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články