Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté předpokládají, že si zahrají ve Skotsku

NYON

V prvním zápase dvou potencionálních soupeřů fotbalistů Slovanu Liberec v předkole Evropské ligy si sice skotský Falkirk vypracoval proti Vaduzu pouze jednogólový náskok, ale Severočeši jsou přesvědčeni, že k prvnímu pohárovému utkání vyrazí právě do Skotska. Očekávají sice, že ostrovní tým nebude proti libereckému technickému stylu ideálním soupeřem, ale na tamní atmosféru se už nyní těší.

Článek

Liberecký útočník Jan Nezmar nechtěl příliš předbíhat, protože těsný výsledek z prvního souboje dává šanci oběma potenciálním soupeřům. Přesto už v duchu uvažoval, jaké by to bylo hrát na ostrovní půdě. "O konkrétním soupeři toho moc nevím a podobné by to bylo, pokud bych se podíval na všechny, kteří se nám nabízeli. Ale ze svých zkušeností vím, že ostrovní zápasy bývají vždy velmi zajímavé a utkání ve Skotsku by pro nás určitě bylo zážitkem," mínil Nezmar, který by se cítil proti bojovnému a houževnatému soupeři jako ryba ve vodě.

"Mně osobně by asi takový styl svědčil, ale dnes máme spíše technicky laděné mužstvo, tak by to možná pro nás nebylo ideální. Ale pokud bychom se s tím srovnali, pak bychom měli velkou naději na postup," tvrdil útočník.

Dočkal je rád, že první zápas sehraje Liberec venku

Jeho spoluhráč Bořek Dočkal zažil už několik zápasů v Anglii, ale do Skotska by se moc těšil. "Tamní liga má přece dobrý zvuk a zvlášť na pohár by tam asi byla skvělá atmosféra. Podle mého by to byl poměrně atraktivní soupeř," těšil se na vzájemné souboje s Falkirkem, který favorizuje pro odvetu ve Vaduzu.

Líbí se mu i to, že Liberečtí začínají venku. "V pohárech je vždy výhoda začínat venku, ale někdy to také platit nemusí. Stačí vzpomenout naše jarní souboje s Teplicemi v domácím poháru," dodal Dočkal.

Skotský klub by si přálo za soupeře také vedení Slovanu. Jeho ředitel Libor Kleibl se zúčastnil pátečního losování v Nyonu a s činovníky Falkirku se už dokonce setkal. "Popřál jsem jim hodně štěstí v odvetě, ale více jsme toho nerozebírali. Zástupce Vaduzu na losování ani nebyl. Pro diváky i hráče by určitě bylo lepší hrát s Falkirkem, skotský fotbal má u nás velký zvuk," řekl ČTK liberecký funkcionář.

Reklama

Související témata: