Hlavní obsah

Liberec v lichtenštejnském knížectví nasadí Keriče

VADÚZ/PRAHA

Žádný pohádkový výlet na knížecí půdu, spíše perné chvíle čekají liberecké fotbalisty v okouzlující kulise Alp ve Vadúzu ve čtvrtečním prvním utkání třetího předkola Evropské ligy (od 19.30 h). „Nečekám nic lehkého, ale chceme slušnou pozici do odvety,“ říká kouč Slovanu Ladislav Škorpil před prvním zápasem na Rheinpark stadiónu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Liberce Andrej Kerič

Článek

Škorpil mluví velmi obezřetně i přesto, že na rozdíl od rozpačitého vstupu do ligy už nasadí i kanonýra Keriče. Jediný lichtenštejnský profi klub, který dříve býval lehounkou překážkou pro kohokoli, nazbrojil a jeho sílu pocítil skotský Falkirk v minulém předkole.

„Nemuseli postup uhrát až v prodloužení, ale mnohem dříve,“ říká Škorpil o síle mezinárodního výběru, v němž je minimum hráčů z knížectví a který vede devětačtyřicetiletý fotbalový cestovatel Pierre Littbarski, putující za exotickými výzvami.

Německý mistr světa z roku 1990 trénoval v Japonsku, Austrálii a Íránu, teď stojí proti Severočechům coby kouč týmu hrajícího po pádu z nejvyšší soutěže druhou švýcarskou ligu. Doba, kdy mu Hradec kdysi nadělil ve dvou utkáních PVP čtrnáct gólů, je pryč. „Přišlo tam osm nových hráčů,“ ví Škorpil. V kádru převládají Švýcaři a Němci.

Liberec, který letěl do Švýcarska a zbytek cesty absolvoval autobusem, má co napravovat. Dvakrát v řadě se loučil s poháry na startu: loni s Žilinou a rok dříve s kazašským Kostanajem. Nadále ale chybí opora Papoušek. „Má vykloubený palec na noze, hrát jen tak nebude,“ dodává asistent trenéra Luboš Kozel.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 West Ham - Leverkusen 0 : 0 8. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen