Hlavní obsah

Při potyčkách v Žilině byly zraněny desítky fanoušků i policistů

ŽILINA

Přes padesát policistů a několik desítek fanoušků Hajduku Split bylo zraněno ve čtvrtek během výtržností chorvatských příznivců v Žilině, kam dorazili na utkání třetího předkola Evropské ligy.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Fanoušci Hajduku Split, kteří nemají přístup na stadión, byli policií nasměrováni na odlehlé místo vedle stadiónu. Poté, co začali házet na strážce pořádku kameny, proti nim policie tvrdě zasáhla.

Článek

Policie dnes oznámila, že předvedla celkem 230 osob. Vedle 221 Chorvatů také tři Rakušany, pět Slovinců a jednoho Belgičana. Úřady vyhostily ze země 219 chorvatských výtržníků, kteří nebudou smět pět let vstoupit na území Slovenska ani do států Evropské unie. Zatím policie nikoho neobvinila a nebyly vyčísleny ani škody.

Příznivci Hajduku, který večer remizoval se Žilinou 1:1, před utkáním podle policie ničili zařízení restaurací, automobily, výklady i železniční stanici. Údajně zaútočili i na policisty, kteří většinou utrpěli lehčí zranění. Jeden strážce pořádku musel s poraněním rukou na operaci, ale v ohrožení života není. Na zásahu se podílelo na 600 policistů.

V nemocnicích bylo ošetřeno i 18 chorvatských fanoušků, kteří měli rozbité hlavy, řezné rány a pohmožděniny. Po zápase už k výtržnostem nedošlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články