Hlavní obsah

Olomouc předvedla ve Skotsku střelecký koncert ve druhém poločase

ABERDEEN

Fotbalisté Olomouce totálně zkazili premiéru novému kouči skotského Aberdeenu Marku McGheemu. Výsledek 5:1 posouvá Sigmu jednou nohou do posledního předkola Evropské ligy UEFA, ve kterém se bude hrát o účast v hlavní fázi. "Výsledek je pochopitelně výborný, v odvetě ovšem rozhodně nic nemůžeme podcenit," konstatoval spokojený trenér Zdeněk Psotka.

Článek

Jeho svěřenci mu výkonem udělali radost. Sigma splnila předsevzetí a do utkání nastoupila svižně. "Úvod byl v naší režii. Zejména Míša Hubník se po své straně hodně prosazoval, vyšla nám hned první standardka. Po vstřeleném gólu nás ale domácí dostali pod tlak, byli hodně aktivní a vyrovnali. Jejich gól nás utlumil, do konce poločasu to pak bylo vyrovnané," řekl ČTK Psotka.

Druhý poločas už byl střeleckým koncertem Olomouce. Psotka však upozornil, že především v úvodu bylo před Drobiszem horko. "Domácí v úvodu druhého poločasu vyvinuli velký tlak. Zahrávali tři čtyři standardky po sobě, které ale výborně odvrátili naši stopeři. Rozhodly pak tři rychlé góly po sobě. Oni to museli otevřít a tím vznikaly mezery v jejich obraně, ze kterých jsme těžili," podotkl Psotka.

Podle něj nebyl závěr triumfem olomoucké kondice a síly, i když by k tomu průběh mohl svádět. V posledních 26 minutách totiž Aberdeen čtyřikrát inkasoval. "Podle mě byl rozhodující problém v hlavách skotských hráčů. Oni to za nepříznivého vývoje chtěli otevřít, ale místo nich jsme branky dávali my. Dokázali jsme je trestat za chyby. Určitě to nebylo o tom, že fyzicky odešli," dodal Psotka.

Reklama

Související témata: