Hlavní obsah

Nový kouč Aberdeenu se po uragánu Sigmy málem rozbrečel

ABERDEEN

Šok způsobili fotbalisté Sigmy Olomouc skotským fanouškům i odborníkům svým výkonem ve čtvrtečním utkání třetího předkola Evropské ligy na hřišti Aberdeenu. Po nečekaně vysokém vítězství 5:1 nad čtvrtým celkem loňského ročníku tamní soutěže píší skotská a britská média o "horror show" či "noční můře v Aberdeenu" a na nového trenéra domácích Marka McGheeho se snáší ze všech stran kritika.

Článek

"Upřímně - myslel jsem, že se skoro neudržím a rozpláču se. Byl to ďábelský druhý poločas," přiznal po zápase rozčarovaný kouč McGhee po historicky nejhorším vystoupení Aberdeenu v Evropě. Do včerejšího večera jím byla prohra s Vilniusem 1:3 před třinácti lety.

Po zápase proto McGheemu nezbývalo než si sypat popel na hlavu. "Inkasovali jsme pět branek a já za to nesu odpovědnost. Nemůžete vinit nikoho z hráčů, že nehráli na správných pozicích, to bylo moje rozhodnutí. Ve snaze změnit skóre jsme mysleli jen na útok, jenže z toho pramenily velké chyby v obraně. Ve druhém poločase už nám došly síly, ještě asi nejsme připraveni odehrát v dobré formě celých 90 minut, " kál se trenér týmu, pro jehož tým začíná skotská liga až za 14 dní.

Do České republiky už jen na výlet

Zároveň uznal, že s postupem do další fáze se jeho tým může rozloučit. "Můžeme se ve druhém zápase alespoň poučit z chyb a zlepšit hru, nicméně postup už nezachráníme. Naše cesta v pohárové Evropě je u konce," přiznal McGhee. "Ale v blízké době nás čeká zápas s Celtikem a pořád můžeme napravit dojem a získat si zpět důvěru fanoušků," doufá.

Skotský fotbal dostal během tohoto týdne na evropském klubovém poli tři kruté rány. Kromě Aberdeenu dostal výprask 0:3 i Motherwell na hřišti bukurešťské Steauy a Celtic Glasgow ve středu prohrál v předkole Ligy mistrů doma s Dynamem Moskva 0:1. A Falkirk - ten vypadl už ve 2. předkole Evropské ligy s lichtenštejnským Vaduzem.

Reklama

Související témata: