Hlavní obsah

Vaduz nakopal Skotům i nám, říká Škorpil

Vítězství 1:0 ve Vaduzu v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy posouvá fotbalisty Slovanu Liberec blíž k postupu do dalších bojů. V odvetě pod Ještědem to ale nebudou mít 6. srpna od 18 hodin nijak jednoduché.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Slovanu Liberec Ladislav Škorpil

Článek

„Výsledek nás v poločase dvojzápasu opravdu posouvá do lepší pozice. Ale nic víc,“ řekl Právu kouč Slovanu Ladislav Škorpil. „Možná jsme podle nějakých kritérií favority, protože se jedná o lichtenštejnský tým. Ale nenechme se mýlit. V základu jsou jen dva lichtenštejnští fotbalisté, přičemž gólman Jehle chytá i za reprezentaci. V týmu je osm Němců se zkušenostmi minimálně z druhé bundesligy, dva Švýcaři a jeden Ital,“ upozornil Škorpil.

Slovan podle jeho slov v první půli úvodního zápasu řešil některé situace, kdy nebyl pod takovým tlakem, zbytečným nakopáváním míčů. Po změně stran, kdy soupeř za nepříznivého stavu po Blažkově trefě přitlačil, se naopak snažil hrát technicky a to pak hodně bolelo.

„Trenér Littbarski, slavný německý internacionál a mistr světa, postavil po sestupu Vaduzu z první švýcarské ligy úplně nový tým a vtiskl mu herní rysy německého fotbalu. Vaduz hraje důrazně a nakopal Skotům i nám. My jsme ale věděli, co nás čeká. Viděli jsme je v zápase s Falkirkem,“ dodal Škorpil.

Liberec by doma ale neměl postupovou šanci pustit. „Bude to hodně těžké. Soupeř určitě udělá všechno, aby uspěl. My musíme být obezřetní, protože jednogólový náskok nesmíme promrhat. V žádném případě ho ale nebudeme doma jen bránit,“ zdůraznil liberecký kouč.

Reklama

Související témata: