Hlavní obsah

Kerič se posunul do útoku a jistil Liberci postup

LIBEREC

Rychle a lehce se fotbalisté Liberce vypořádali se soupeřem z alpského knížectví. Dali zapomenout na ligový debakl z Boleslavi a po výhře 2:0 nad lichtenštejnským Vaduzem se můžou těšit na páteční los čtvrtého předkola Evropské ligy. Z ofenzivně laděné sestavy sice záhy vypadl autor jediné trefy z prvního utkání Blažek, ale nebyla to zkáza. Aspoň ne pro Liberec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce Jan Nezmar (vpravo) a Radek Dejmek

Článek

Andrej Kerič vysunutý už ze zálohy na hrot neomylně zakončoval sólo v 16. minutě a naznačil o jak pohodový podvečer pod Ještědem půjde. „Už víckrát jsem říkal, že se mi líp hraje v útoku, škoda jen že jsem se do něj posunul kvůli Honzovu zranění, doufám, že to nebude nic strašného,“ říkal chorvatský blesk.

Na hrotu pookřál a od Dočkala dostal báječnou gólovou výzvu. „Míč mi málem utekl, ale skončilo to dobře,“ oddechl si i proto, že se obával sklapnutí ofsajdové pasti. „Určitě, ale to je fotbal, musí se hrát na ofsajdové lajně a čekat jestli to vyjde.“

Druhý gól záhy přinesl ještě více klidu domácím. „Už  v kabině jsme si říkali, že pomůžou rychlé branky a že jedna nemusí stačit, podívejte, jak dopadla Slavia...“ pokračoval Kerič.

Bez stále zraněného režiséra Papouška, který po zranění palce u nohy už nastupuje alespoň  za rezervu, se musel nejen on už poněkolikáté obejít, ale Dočkalovy gólové přihrávky, byly skvostné. „U té druhé to byla jen nepřímá asistence,“ pravil skromně autor přímého kopu, po němž hlavami dotrkali míč do sítě Vulin a Nezmar.

„Ale burcovali jsme se i za stavu 2:0, to je někdy nejhorší výsledek. Až moc uklidňuje, už několikrát jsme pak zkraje druhé půle měli zlých deset minut,“ uvažoval Dočkal, jehož tým ze tří střel v prvních třech poločasech vzájemného souboje dal tři góly. Báječná produktivita. „No to ani nevím, ale ono to ani není o přímých střelách, ale i o tom jak se hraje,“ říkal. Liberečtí nevyužili možnost soupeře ještě výrazněji pokořit. „Záleží, co soupeř dovolí, většinu jejich týmu tvoří  Němci a ti nemají v povaze to zabalit a určitou kvalitu mají taky,“ připomněl Dočkal.

O střeleckých schopnostech hostů se mohl přesvědčit Zbyněk Hauzr. Udržel čisté konto. „Dlouho jsem nechytal, ale rychle jsem se uklidnil,“ říkal matador a doufal, že bude v bráně i nadále. „To ještě nevím. A nebudeme přece pouštět rozumy do Brna,“ vzhlížel k příští ligové bitvě trenér Ladislav Škorpil.

Koho by rádi dostali při losu hráči týmu, který osciloval na hraně nasazených a nenasazených? „Ani nevím, kdo na nás může vyjít. A jestli budeme nasazení je úplně jedno. Někdy je to těžší v roli favorita, než mít možnost jen a jen překvapit,“ soudil Dočkal. „Já bych chtěl Chorvaty, abych se podíval domů,“ měl jasno Kerič o tom, že by si přál Dynamo Záhřeb, Rijeku, Belupo, či Split.

Reklama

Související témata: