Hlavní obsah

Liberečtí mohli vyhrát i víc, ale kouč říkal: V teple se blbě hraje i blbě myslí

Spokojeně se kouč Liberce Ladislav Škorpil usadil na místo vedle Pierra Littbarského, fotbalového mistra světa, v současnosti trenéra Vaduzu, který byl soupeřem Severočechů ve 3. předkole Evropské ligy. „Rozhodující pro postup bylo, že jsme uhráli už ve Vaduzu příznivý výsledek. A dokázali jsme na něj navázat,“ liboval si Škorpil po výhře svého týmu 2:0.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Slovanu Liberec Ladislav Škorpil

Článek

Jak hodnotíte vítěznou odvetu?

Důležité je, že jsme měli výsledek pod kontrolou. To bylo ještě důležitější mít pod kontrolou než samotnou hru. Zprvu totiž byly k vidění nervozní pasáže, kdy nás balon neposlouchal. V některých fázích vypadal soupeř, že nemůže ublížit, ale na postupu se musel nakonec podílet i Hauzr, ukázal dva zákroky při situacích zavánějících gólem.

Ale váš tým mohl vyhrát ještě více. Není chyba, že časté brejky se nepovedlo gólově zakončit?

To není na vytýkání, to je na trénování. Plníme daň věkovému složení. Podívejte kolik hráčů máme z jednadvacítky. Na Island jsou teď nominování čtyři. Cesta je v tom, ukazovat si, jak se to má řešit. My jsem nedokázali zakončit, i když jsme šli v přečíslení. To je o  spolupráci, zachování klidu a přehledu Víme ale, jaké bylo teplo, blbě se v tom běhá, blbě asi taky myslí

Hauzr v bráně dostal přednost před Zlámalem, řekl si o trvalejší místo v sestavě?

To už byste z nás moc tahali rozumy, které by byly dobré pro Beránka (kouče Brna, příštího soupeře libereckých - pozn. aut.). A ani to teď nevíme. Musíme si to vyhodnotit.

Reklama

Související témata: