Hlavní obsah

V Bělehradě si nad Slavií libují, Maribor má ze Sparty respekt

Odlišné reakce vyvolal los čtvrtého předkola Evropské ligy UEFA mezi novými soupeři pražských "S". Zatímco ve slovinském Mariboru přiznávají, že mají ze Sparty respekt, v srbském Bělehradě propuklo při vylosování lístku se jménem českého mistra nadšení. Klub se slavnou minulostí Crvena Zvezda Bělehrad je přesvědčen, že Slavia nebude pro postup do skupin těžkou překážkou.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Fanoušci fotbalistů Mariboru

Článek

V Bělehradě panuje spokojenost, protože Crvena Zvezda se vyhnula silným celkům z Pyrenejského poloostrova. "Když vidím jména Valencia nebo Benfica, jsem spokojen. Slavia nemá žádný velký úspěch v evropských pohárech, a proto jsem přesvědčen, že se jí nebudou moji hráči bát tak jako třeba Valencie," řekl pro klubový web trenér Vladimir Petrovič.

"Nemáme si na co stěžovat. Dopadli jsme při losu dobře. Já osobně si českého fotbalu vážím, je trochu podobný německému, hodně bojovný s mnoha souboji a pevnou disciplínou. Podle mě ale máme na to, abychom přes Slavii přešli," dodal sportovní ředitel John Adžič.

Crvena Zvezda ve třetím předkole vyřadila Dinamo Tbilisi, když v Gruzii prohrála 0:2, ale doma zvítězila 5:2.

Jméno Sparta něco znamená

V Mariboru panuje před jménem Sparty respekt, ovšem podobně jako Pražané se ani zástupci slovinského celku nechtějí pustit do hodnocení protivníka, dokud se s ním blíže neseznámí. "Dostali jsme soupeře s bohatou historií. Jméno Sparta v evropském fotbalu něco znamená. Pravidelně se objevují v evropských pohárech, z této stránky mají velké zkušenosti a oproti nám výhodu," uvedl trenér Darko Milanič pro klubový web.

"Sparta je dobrý klub, což dokázala výhrou 3:1 doma nad Panathinaikosem. Musíme se pokusit soupeře co nejlépe poznat a zkusit ho překvapit. Podrobné hodnocení si ale udělám, až Spartu uvidím při zápase," dodal kouč Mariboru.

Reklama

Související témata: