Hlavní obsah

Slavia horší než Valencie? Ani náhodou, krotí euforii kouč CZ Bělehrad

Velký dojem udělali fotbalisté Slavie ve svém posledním ligovém vystoupení na trenéra Crvene Zvezdy Bělehrad Vladimíra Petroviče Pižona, jehož svěřenci se příští čtvrtek postaví sešívaným ve 4. předkole Evorpské ligy. V Srbsku zavládlo po losu zprvu nadšení, to ovšem Pižon po výhře Slavie nad Bohemians Praha vehementně krotí.

Foto: René Volfík, ČTK

Fotbalista Zdeněk Šenkeřík, Tijani Belaid (vzadu) a Matěj Krajčík (vpravo) ze Slavie se radují z třetí branky v síti FK Bohemians Praha.

Článek

Slávisté v posledním 3. ligovém kole jasně přehráli před domácím publikem Bohemians Praha 3:1. V Edenu všemu osobně přihlížel také bělehradský trenér Pižon, jehož sešívaní kvalitním výkonem hodně znepokojili, a když se do sítě střížkovského celku navíc třikrát trefil Šenkeřík, vracel se kouč Crvene Zvezdy na Balkán s velkým respektem.

„Jde o vynikající tým a hloupý je ten, koho přepadá euforie, že hrajeme s Čechy a ne například s Valencií,“ krotí na klubovém webu prvotní nadšení fanoušků Crvene Zvezdy hlavní kouč týmu  Pižon. „Slavia je velice zkušeným mužstvem, jenž praktikuje systém 4-4-2 a snaží se o ofenzivní fotbal,“ všiml si trenér slavného srbského celku.

Pozor na tuniské reprezentanty

Dojem na Pižona udělala také dvojice záložníků Belaid - Ragued. „V záložní řadě mají velmi rychlé hráče, mezi něž patři i dva reprezentanti Tuniska. Všechny tři branky padly po dobře vypracovaných šancích, a nám je jasné, že se setkáme v této sezóně se zatím nejtěžším soupeřem,“ pokračoval ve chvalozpěvech na sešívané trenér Crvene Zvedy.

„Defenzívu mají slávisté opravdu zkušenou. Hlavně jejich pravá strana je velmi kvalitní,“ vypozoroval Pižon. „Vyzdvihl bych hlavně hráče s číslem čtrnáct. Myslím, že se jmenuje Šenkeřík. Pohybuje se na úrovni záložníků a dokáže se dostat do velmi nebezpečných situací,“ dal trenér slávistického soupeře najevo, že mu hattrick sešívaného fotbalisty neunikl.

Nejen propracované defenzivy si v utkání proti nejhoršímu ligovému týmu Pižon všiml. „Domácí útočili po celých devadesát minut a můžeme očekávat, že podobný přístup budou mít i 20. srpna,“ obává se trenér Crvene Zvezdy. „Přesto je znát, že mají slávisté obavu z odvety, kde očekávají padesát tisíc našich fanoušků. V to věříme i my, ale pokusíme se vybojovat dobrou výchozí pozici už na půdě soupeře,“ dodal na závěr Pižon.

Reklama

Související témata: