Hlavní obsah

V Mariboru mají ze startu sparťana Řepky velké obavy

PRAHA

Že nečeká fotbalisty Mariboru ve čtvrtém předkole Evropské ligy lehký soupeř, se v posledním ligovém kole na Spartě přesvědčil kouč slovinského celku Darko Milanič. Letenští před vzájemným čtvrtečním duelem porazili Kladno 2:0 a svým pozorovatelům poslali jasný vzkaz. „Nepostradatelnou ikonou klubu je Řepka,“ všiml si trenér Milanič významu letenského stopera, jenž ovšem vinou zranění možná ve čtvrtek nenastoupí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Štěpán Vachoušek (v popředí) v souboji se sparťanem Tomášem Řepkou (ilustrační foto)

Článek

Sparta v sobotním ligovém duelu 4. kola herně nijak nezazářila, přesto výhrou 2:0 poslala do Slovinska jasný vzkaz. Kouč čtvrtečního soupeře Pražanů ve čtvrtém předkole Evropské ligy Darko Milanič si během zápasu musel pár vykřičníků do svého notesu udělat.

„V utkání proti Kladnu byli domácí jednoznačně lepším týmem. Soupeř si v podstatě žádnou šanci nevypracoval,“ všiml si hlavní kouč slovinského celku Darko Milanič. „Charakteristikou našeho soka je fakt, že se snaží hrát. Sparťané jsou stále útočně naladěni,“ pokračoval mariborský stratég.

Obavy z Wilfrieda

Milanič si také všiml, že letenský tým má několik silných individualit. „Ve svých řadách má Sparta opravdu několik výjimečných hráčů. Jasnou ikonou klubu je Řepka, kterého fanoušci doslova zbožňují. Mužstvu je tento stoper platný hlavně dobrou organizací svých spoluhráčů. Mnoho zkušeností má také Berger, jenž se ovšem do zápasu nedostal,“ pokračoval hlavní trenér NK Mariboru.

„V útoku má potom Sparta prvotřídního hráče Bonyho Wilfrieda,“ nahání letenský forvard Slovincům doslova hrůzu. „Tento hráč z Pobřeží slonoviny bude pro naši obranu znamenat opravdu velké nebezpečí. Ve dvou zápasech, jež jsme mohli živě vidět, přičemž další jsme sledovali na videozáznamech, se tento útočník prezentoval ve skvělém světle,“ řekl kouč Milanič s tím, že si o Spartě ještě další informace zjistí.

Maribor se rozhodně nechystá letenský celek podcenit, o čemž svědčí i další trenérovo vyjádření. „Sparta měla v posledním ligovém kole opravdu jasnou převahu. Samozřejmě, že utkání ovlivnilo i vyloučení jednoho z hostujících hráčů, přesto jsme se mohli přesvědčit, že se u Sparty jedná o mužstvo, které hodně útočí. Do ofenzivní fáze se zapojuje nejméně pět hráčů,“ dodal na závěr Milanič.

Reklama

Související témata: