Hlavní obsah

Slavia se chystá na vypjaté srbské manévry na hřišti i v ochozech

PRAHA

Takové manévry nový slávistický chrám v Edenu ještě nezažil. Při čtvrtečním prvním duelu čtvrtého kvalifikačního předkola Evropské ligy bude v pohotovosti 220 pořadatelů a členů ochranky, neboť zápas s CZ Bělehrad bude zřejmě hodně vypjatý. Na hřišti i v ochozech. Jde o hodně, neboť jen jedno mužstvo se dostane do základní skupiny a bude tudíž žít v pohárové Evropě až do Vánoc.

Foto: Právo

V Českých Budějovicích fotbalisté Slavie v sobotu výhru slavili, teď na ně ale čeká v Edenu zápas mnohem důležitější. Vždyť budou hrát o účast v Evropské lize...

Článek

Samozřejmě že slávistický kouč Karel Jarolím plánuje, že to bude jeho tým. „Jsme doma, takže chceme vyhrát a neinkasovat. Doufám, že nás diváci za výhrou poženou a že připraví stejně bouřlivé prostředí, jaké nás čeká za týden při odvetě v Bělehradu,“ nechal se slyšet při posledním tréninku v Edenu.

„Tam je to pokaždé peklo. Ale Slavia je před spoustou diváků zvyklá hrát, takže je schopna i odvetu zvládnout,“ potvrzoval srbský legionář ve službách Pražanů Dušan Vasiljevič, že na bělehradském Maracaná to bude pro Slavii moc a moc těžké.

Ostatně, srbští fanoušci o sobě už dali vědět a jejich incident na české benzince je varovným mementem.

Sedmnáct zápasů bez výhry straší

I proto si musí v domácím střetnutí vytvořit náskok, který ji bude dávat naději pro odvetu. „Vyhrát a neinkasovat,“ opakuje Jarolím, jehož tak trochu straší pohárová bilance jeho mužstva. Vždyť už v sedmnácti zápasech v řadě jeho svěřenci nevyhráli. Naposledy udolali 19. září 2007 Steauau Bukurešť, což už je přes dva roky stará historie.

„Proto bychom také rádi tuto sérii přerušili. Studovali jsme hru CZ Bělehrad a nějaké skulinky v její obraně jsme našli. Teď půjde o to jich využít,“ pravil slávistický kouč, jedním dechem však hráče varoval. „Musíme se vyvarovat chyb, jichž jsme se dopustili v posledním ligovém zápase v Českých Budějovicích. Soupeř kvalit Bělehradu by je určitě potrestal. Vpředu má dva krajně nebezpečné útočníky, před nimiž se musíme mít obzvláště na pozoru. A o jeho síle svědčí i to, že v posledních dvou zápasech doma nastřílel devět branek.“

Před Srby musíme mít respekt, pravil Srb

„Je to soupeř, před nímž musíme mít respekt,“ připojoval Vasiljevič, který si v srbské lize proti CZ Bělehrad dvakrát zahrál.

„Je to těžký, technicky velice zdatný protivník hrající hodně kombinačně. Musíme ale doma uspět, abychom si vytvořili dobrou výchozí pozici pro Bělehrad. Pozitivní nálada v kabině tomuto odhodlání odpovídá,“ nechal se slyšet nejlepší slávistický střelec podzimu Zdeněk Šenkeřík.

Uzdravený Hloušek se vrátí

Sestavu samozřejmě slávistický kouč Karel Jarolím tají, naznačil ovšem, že by se do ní mohl vrátit Hloušek. „Po zranění je v pořádku a zřejmě nastoupí,“ prozradil.

Zápas v Edenu začíná ve 20 hodin, rozhodovat ho bude belgický sudí Allaerts a přísná bezpečnostní opatření budou platit i při vstupu na stadiónu. Vstupenky totiž Slavia prodávala a prodávat bude jen na jméno, takže apeluje na fanoušky, aby dorazili s dostatečným předstihem.

Na obrazovkách se duel Slavie s CZ Bělehrad neobjeví, neboť Slavia se s žádnou českou televizí na podmínkách nedohodla a přenosová práva prodala pouze srbskému kanálu RTS.

Reklama

Související témata: