Hlavní obsah

Teplický Vachoušek po prohře s Hapoelem: Prožíváme velké zklamání

Záložník Teplic Štěpán Vachoušek byl po porážce s Tel Avivem hodně skleslý. „Prožíváme velké zklamání,“ netajil zkušený fotbalista, jak moc ho domácí prohra s izrealským soupeřem v prvním dějství čtvrtého kvalifikačního předkola Evropské ligy rozladila.

Článek

Jaké máte pocity po prohraném zápase 4. předkola Evropské ligy?

Je to obrovská škoda. Bojovali jsme, dřeli jsme a zasloužili jsme si aspoň bod. Chtěli jsme hrát na vítězství, takže před zápasem by nás remíza doma neuspokojila. Ale vzhledem k tomu, že jsme vyrovnali krátce před koncem, tak by ani výsledek 1:1 nakonec nebyl špatný směrem k odvetě. Pokoušeli jsme se zápas otočit a nevyplatilo se nám to.

Je to velké zklamání?

Určitě. Bohužel takový je fotbal. Celou loňskou sezónu jsme pracovali, abychom se dostali do pohárové Evropy. Poháry se nehrají v Teplicích každý rok a dobře jsme věděli, jak bylo těžké se do nich letos probojovat. A pak odstartujeme na domácím stadiónu porážkou.

Překvapil vás soupeř něčím?

Hapoel byl hodně technický a hrál dobře kombinačně. Ale že by nás překvapili, to se říci nedá. Viděli jsme je na videu, kde se potvrdilo, že je to vyspělý mančaft, který odehrál v Evropě za poslední léta spoustu zápasů. Ve srovnání s nimi máme co dohánět.

Za Hapoel kopal penaltu brankář. Jak jste to vnímali?

Je tam jedenáct hráčů a mohou poslat na penaltu kohokoli. Jestliže si gólman věřil a obvykle je kope, tak to vzal na sebe. Zachoval se jako Sňozík z Bohemians 1905, který je také úspěšným exekutorem pokutových kopů..

Co výsledek znamená z pohledu odvety?

Že v Tel Avivu to bude hodně těžké. Naše šance jsou teď daleko menší, než by byly při remíze.

Reklama

Související témata: