Hlavní obsah

Nedohraný zápas jsme nezažili, shodli se fotbalisté Liberce

Fotbalisté Liberce ve čtvrtek prožili v Rumunsku opravdu nezapomenutelný večer. Na stadiónu Dinama Bukurešť vedli v úvodním utkání čtvrtého předkola Evropské ligy tři minuty před koncem 2:0, když se z hlediště najednou začali hrnout na plochu rozvášnění fanoušci a rakouský sudí Thomas Einwaller raději duel předčasně ukončil. Severočeši se shodli, že něco podobného nepamatují.

Foto: ČTK/AP

Liberecký útočník Jan Blažek mezi Tamásem (vlevo) a Pulhacem z Dinama Bukurešť

Článek

"Je to poprvé v mé kariéře, co se nedohrálo utkání. Ale vyhráli jsme 2:0, nedostali gól, takže jsme určitě spokojení," řekl novinářům obránce Theodor Gebre Selassie.

Také brankář Zbyněk Hauzr na dnešní zážitek jen tak nezapomene, i když v Gruzii to prý kdysi bylo možná ještě horší. "V Tbilisi na nás házeli zapalovače, kameny, všechno možné co tam bylo. Ukončení zápasu jsem ale určitě nezažil. Tady je to však asi běžné, fanoušci jsou tu hrozně netolerantní. Už v prvním poločase hrozně nadávali," podotkl Hauzr.

Zpočátku prý neměl strach. "V první chvíli jsem viděl těžkooděnce. Myslel jsem, že to nějakým způsobem uhasí, takže jsem byl v klidu a doufal, že je nikam nepustí. Pak se to ale začalo hrnout z druhé strany. Když utíkala lavička, říkal jsem si, že se asi už něco děje a začal utíkat taky," uvedl Hauzr.

Nejhorší to bylo v tunelu

Také útočník Jan Blažek zažil nedohrané utkání poprvé. "Jediné, co si pamatuju, tak ve Slavii bylo přerušené utkání, které se pak dohrálo. Sám vlastně nevím, jak dopadlo tohle dnešní utkání, rozhodčí totiž ukazoval na kruh na konec utkání," přemítal Blažek.

Nejhorší to podle něj bylo v tunelu. "Tam po nás házeli mince už při rozcvičce. Létaly tam i flašky, židle, koše, co si pamatuju. Tam už jsem se začal bát," připustil.

Liberecký výkon si pochvaloval, sám se na výhře 2:0 podílel druhým gólem. "Podařilo se nám dát rychlý gól a to Dinamo zaskočilo. Nebyli tak agresivní a kdybychom proměnili všechny šance, mohli jsme dát i pět gólů. Ale jsme rádi, že jsme vyhráli 2:0, to nikdo nečekal," dodal.

Reklama

Související témata: