Hlavní obsah

V zakončení ukázali svoji třídu, řekl gólman Drobisz o Evertonu

LIVERPOOL

Setkání s Evertonem v prvním utkání 4. předkola Evropské ligy přineslo fotbalistům Olomouce kruté poznání v tom, že týmy na úrovni anglické ligy jsou schopny gólem potrestat každou chybu. Hlavně proto Sigma na půdě Evertonu prohrála jednoznačně 0:4, i když v poli takový rozdíl nebyl. "My jsme hráli a oni dávali góly," řekl po utkání gólman Olomouce Petr Drobisz.

Foto: ČTK/AP

Olomoucký Rudolf Otepka v souboji se Stevenem Pienaarem z Evertonu

Článek

Zejména pro něj to muselo být drsné vystřízlivění z českých ligových obyčejů. Oba střelci domácího celku Saha s Rodwellem mu dali branky, které na domácí scéně nejsou běžně k vidění. Plesal nad nimi i celý Goodison Park. "Když jsem viděl Sahu u čtvrtého gólu, až jsem se musel zasmát. Přebral si míč do pohybu, a ještě to trefil, jak to trefil. Nebyla šance ho zastavit. Ukázali, že mají třídu a to zakončení zvládli líp než my," připustil Drobisz.

Ze snu ho ale musí budit i Rodwellova palba ze střední distance. Dvě rány z pětadvaceti metrů se ujaly a našly si cestu až do sítě. "Padlo to tam, nedá se nic dělat," lakonicky konstatoval Drobisz. "Ta jeho první rána samozřejmě zaplavala, ale asi by se to nemělo stát v takovém zápase. Pro mě to dopadlo katastrofálně. Neříkám, že to byly vyloženě moje branky, ale jsem od toho, abych jim zabránil. Je to pro mě taková malá tragédie," vyčítal si Drobisz.

Individuální vyspělost anglického klubu

Olomouc semlela neúprosná individuální vyspělost anglického klubu. Everton ji nepřeválcoval herně. Převahu si dokázal vytvořit až ve druhém poločase, ale sebedůvěra a vyspělost hráčů v koncovce je nesrovnale vyšší. "Je to o těch zkušenostech. Everton neměl šance, ale dával góly. Skóroval z první ošemetné situace. My jsme příležitosti měli, ale nevyužili jsme nic. Možná je to o sebevědomí. Hráli jsme poprvé před takovou kulisou. Myslím, že až na tu koncovku jsme to zvládli," mínil Drobisz.

I on se přidal k názoru kouče Zdeňka Psotkly, že mužstvu zlomila vaz třetí branka z úvodu druhé půle. "Srazilo nás, když jsme si v poločase řekli, že to ještě zkusíme a pak jsme dostali třetího góla," řekl Drobisz.

Třebaže postup je zřejmě ztracen, Olomouc se chce v odvetě pokusit o lepší výsledek. "Máme ještě odvetu. I když ten výsledek je krutý, doufám, že se se vztyčenou hlavou rozloučíme s pohárem," dodal Drobisz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články