Hlavní obsah

Jarolím a spol. museli cestou z Evropské ligy nouzově přistát

HAMBURK/BERLÍN

Oslavy jasného vítězství 5:1 na hřišti francouzského Guingampu ve 4. předkole Evropské ligy pokazila fotbalistům Hamburku včetně českých reprezentantů Davida Jarolíma a Davida Rozehnala porucha letadla, které je mělo dopravit zpět do Německa. Jejich letecký speciál musel kvůli závadě na hydraulice v noci na pátek nouzově přistát v Paříži.

Článek

"Bylo to hodně nepříjemné, celé letadlo se třáslo. Něco podobného jsem nezažil. Nakonec jsme museli nouzově přistát, protože bylo nebezpečné pokračovat v letu," uvedl v telefonickém rozhovoru s ČTK Jarolím. "Několika hráčům se z toho udělalo hodně špatně, protože se bojí lítat normálně, natož pak za takových podmínek," dodal.

Nakonec museli v Paříži přespat a ráno pokračovali v cestě normální linkou do Hamburku. "To už zas až takový problém nebyl. Předtím jsme stejně měli v plánu letět do Hannoveru, protože do Hamburku se může létat jen do 23:00 a to bychom nestihli. Pak bychom tedy stejně museli jet ještě autobusem do Hamburku. Takové zdržení to tedy zas nebylo," popsal Jarolím.

Problémy s letadlem částečně zkazily fotbalistům německého celku vítěznou náladu. V úvodním duelu 4. předkola si zajistili čtyřbrankový náskok, který je téměř jistě posune do skupiny Evropské ligy. "Je pravda, že to naši náladu pokazilo, ale zas ne tolik. Uhráli jsme tam dobrý výsledek, díky kterému jsme jednou nohou ve skupinách. Teď nás ale čeká v neděli těžké ligové utkání s obhájcem titulu Wolfsburgem. Musíme na všechno zapomenout a soustředit se jen na ten zápas," řekl kapitán Hamburku.

Mnohem horší náladu měl po čtvrtečním utkání reprezentační brankář Jaroslav Drobný z Herthy Berlín, která prohrála 1:2 na půdě Bröndby Kodaň a právě český gólman se pod porážku výrazně podepsal.

V 52. minutě mu vypadl z rukou centr po přímém kopu a dovolil tak domácímu Bischoffovi lehce vstřelit úvodní gól zápasu. Drobný, jenž nastoupil navzdory zlomenině nosu z předchozího utkání v lize, chyboval nezvykle, neboť jinak patří mezi hlavní opory Herthy.

Reklama

Související témata: