Hlavní obsah

UEFA kontumovala nedohraný zápas v Bukurešti ve prospěch Liberce

NYON

Disciplinární komise UEFA v úterý kontumovala nedohraný zápas Evropské ligy mezi Dinamem Bukurešť a Slovanem Liberec výsledkem 3:0 pro český tým. Před čtvrteční odvetou se tak náskok Liberce zvýšil o jeden gól. Rumunský klub musí příští tři domácí zápasy v soutěžích UEFA hrát bez fanoušků a zaplatí pokutu 50 tisíc eur.

Foto: ČTK/AP

Liberecký útočník Jan Blažek mezi Tamásem (vlevo) a Pulhacem z Dinama Bukurešť

Článek

Rumunský klub musí příští domácí zápasy v soutěžích UEFA hrát bez fanoušků. Pokud by se podobný incident opakoval během příštích dvou let, vstoupí v platnost ještě podmínečný trest na další zápas navíc. Vedení klubu dostalo i finanční pokutu 50 tisíc eur. Na případné odvolání má rumunská strana tři dny.

Utkání v Bukurešti bylo minulý čtvrtek ukončeno v 88. minutě kvůli výtržnostem diváků. Ti vtrhli na hrací plochu a liberečtí fotbalisté se pod sprškou kamení a různých předmětů dali na útěk do kabin.

Liberečtí přijali relativně mírný trest v klidu. "Ono se to dalo víceméně předpokládat. Před odvetou nás to zvýhodňuje o jednu branku, kterou jsme mohli vstřelit v Bukurešti. Teď ji za nás vstřelila UEFA," řekl ČTK kouč Severočechů Ladislav Škorpil.

Škorpil nad možností zrušení odvety nepřemýšlel

Možností, že by se odveta vůbec nehrála, se nezabýval. "To by byly zbytečné spekulace. Brali jsme to jako eventuální možnost, ale iluze jsem si nedělal. Těch rušivých vlivů je tolik, že jsme se snažili všechny vést k tomu, že se bude hrát," podotkl zkušený trenér.

Jeho slova potvrdil útočník Jan Nezmar. "V kabině jsme samozřejmě věděli, že přicházelo v úvahu, že by je vyřadili, ale nechtěli jsme se tím zabývat. Jen by to odvádělo koncentraci. Nebyl ani náznak toho, že bychom se programově připravovali na to, že se hrát nebude. Trenéři nám ještě před verdiktem říkali, že to máme brát tak, že se hraje," řekl ČTK Nezmar.

Také on nechtěl o výši trestu příliš spekulovat. "Bavili jsme se o docela dost, ale nevím, co přesně v takovýhle případech říkají pravidla a řády UEFA. Nemůžu tedy objektivně hodnotit, jaký trest si Dinamo zasloužilo," uvedl útočník.

Upozornil, že před odvetou ještě není nic rozhodnuté. "Výsledek 3:0, se kterým nakonec jdeme do druhého zápasu, je výborná výchozí pozice. Určitě před prvním zápasem bychom takovýhle výsledek brali všemi deseti. Ale v odvetě nás nečeká nic jednoduchého, Dinamo má schopnosti dát nám tři góly," varoval Nezmar.

Reklama