Hlavní obsah

Slávista Černý by i na Marakaně rád předvedl nějakou kulišárnu

Nečeká je žádný výlet, bělehradský stadión Marakana je vyhlášený bouřlivým prostředím. Fotbalisté pražské Slavie si však po domácím vítězství 3:0 nad Crvenou Zvezdou odlétají do Srbska pro postup do Evropské ligy. Také jeden z klíčových hráčů Jaroslav Černý věří, že náskok z Edenu promění červenobílí v odvetě play off v postup a vylepší si reputaci po vyřazení z Ligy mistrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Černý v souboji s Ninkovem

Článek

Po vítězství 3:0 už byste měli být jednou nohou v Evropské lize. Co čekáte od bělehradské odvety?

Určitě víme, že doma jsme uhráli dobrý výsledek. V Bělehradě nás nic lehkého nečeká - téměř plný velký stadión, bouřlivá atmosféra. Bude to vypjaté, už v Praze jejich fanoušci ukázali, že to jsou blázni... Na to se musíme připravit, ale po fotbalové stránce bychom měli na soupeře vlítnout stejně jako doma. Na nic nečekat a jít za šancemi. Když vstřelíme gól, bude to hodně dobré. Věřím, že v tom případě bychom jich už pět nedostali.

Slavia má některé mladé hráče, jinak by však měla být dost zkušená na to, aby bouřlivému prostředí nepodlehla.

Také si myslím. Víceméně všichni jsme už podobný zápas, kde bylo v hledišti tolik lidí, absolvovali. Možná ani nebude úplně plno, protože po výsledku prvního zápasu to někteří fanoušci vzdali. Další výhodou je, že tribuny jsou tam přece jen dál od hřiště. Takže doufám, že to zvládneme.

V Teplicích jste chtěli dát vítězný dárek trenéru Jarolímovi k 53. narozeninám, což se vám nepovedlo. Postup do Evropské ligy by však dodatečně určitě bral...

Samozřejmě, stejně jako my všichni. S Tiraspolem jsme vypadli dost nešťastně a pak si řekli, že musíme hrát aspoň Evropskou ligu. Byla by to dobrá náplast.

V Teplicích jste dal nejkurióznější gól kariéry. Vezete si nějakou kulišárnu i do Bělehradu?

Kdyby se mi povedl ještě kurióznější gól, budu rád... (smích) Ale ne, ať už je to kdokoliv, jen ať to tam spadne. Jak říkám, pět branek by pak soupeř těžko dal.

V Teplicích jste říkal, že na výkonu obou týmů se podepsal nabitý program v úvodu sezóny. Po Bělehradu a ligovém duelu se Slováckem budete mít reprezentační přestávku.

Mám nějaké problémy s koleny, takže už se na ni docela těším.

Ale co když vás trenér Hašek povolá do reprezentace? Dáváte góly, v Teplicích jste byl dokonce kapitánem Slavie.

Je otázkou času, kdy se Standa Vlček do sestavy zase vrátí. On si hrozně bral na sebe, že se vrátil do Slavie jako kapitán, abychom postoupili do Ligy mistrů, což se nepovedlo. Proto mu trenér dal volno. Pokud jde o nároďák, byl bych za pozvánku rád, ale něřeším to. Teď mám před sebou Bělehrad a pak Slovácko.

Někteří hráči, které v červnu do reprezentace povolal trenér Straka, zůstali i v nominaci jeho nástupce Haška. Třeba máte šanci i vy.

Věřím, že pokud budu podávat dobré výkony, je to otevřené i pro mě. Nechci si tím ale svazovat nohy. Trenér má navíc k dispozici spoustu dobrých hráčů, z nichž může vybírat.

Reklama

Související témata: