Hlavní obsah

Slávistům se v Bělehradě kolena netřesou, přijeli si pro postup

Tuší, že je na bělehradském stadiónu Crvene Zvezdy čeká hodně bouřlivé prostředí, přesto o postupu do základních skupin Evropské ligy hráči Slavie nepochybují. Doma si před týdnem v Edenu vybojovali nadějnou výhru 3:0, kterou na stadiónu Marakana chtějí ve čtvrteční odvetě zúročit. „Máme luxusní náskok, ale nesmíme se tím nechat ukolébat,“ ví dobře sešívaný útočník Zdeněk Šenkeřík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Zdeněk Šenkeřík se snaží přejít přes Saviče z CZ Bělehrad.

Článek

O tom, jak proti Crvene Zvezdě promrhat dobře rozjetý dvojzápas, by slávistům mohli povídat hráči Dinama Tbilisi. Ti ve třetím předkola doma na úvod přehráli bělehradský klub 2:0, na obávaném stadiónu Marakana ovšem tlaku podlehli a odjeli s debaklem 2:5.

„Musíme se snažit hrát aktivně, nejenom bránit. A jít do toho s tím, že dáme nějaký gól, který už o postupu definitivně rozhodne,“ nechal se pro klubový web slyšet slávistický gólman Jan Hanuš. „Víme, že na nás zezačátku asi vletí. Budou hrát aktivně, napadat. Udělají všechno pro to, aby nám co nejdříve dali gól. My se ale musíme snažit hrát stejně. Pokud se nám podaří dát gól, spadne z nás část nervozity, a pak už to všechno dobře dopadne,“ dodal.

Náskok je luxusní

Současná jednička v bráně sešívaných se neobává, že by se na stadiónu v hlavním městě Srbska měly dít podobné nepokoje, jaké naposledy zažili liberečtí fotbalisté na půdě bukurešťského Dinama. „Já se ničeho takového vůbec neobávám. Víme, že prostředí bude bouřlivé, ale nějak se s tím musíme vyrovnat. Na záznamech jsme viděli, že ochozy nejsou přímo u hřiště, jako je tomu v Edenu, věřím, že to zvládneme,“ přeje si Hanuš.

Také jeho spoluhráč, kanonýr nové sezóny Zdeněk Šenkeří věří, že sešívaní budou v Bělehradě slavit postup. „O atmosféře v Bělehradu jsme slyšeli, víme, že nás čeká hodně bouřlivé prostředí. Ale my se s tím dokážeme vyrovnat a postoupíme,“ řekl slávistický forvard.

„Máme luxusní náskok, ale nesmíme se tím nechat ukolébat. Crvena Zvezda do nás bude určitě „bušit“, budou hodně ofenzivně ladění, vytvoří si tlak a poženou je diváci. Doma jsem jim vstřelil dva góly, určitě o mně vědí, ale já se na to připravuji jako na každý zápas,“ dodal Šenkeřík.

Zápas na stadiónu Marakana začíná ve čtvrtek ve 20:30 SELČ a rozhodovat jej bude trojice Němců v čele s hlavním sudím Thorstenem Kinhöferem. Utkání můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Předpokládané sestavy
Crvena Zvezda: Pavlovič - Ninkov, Savič, Vilotič, Ignjatijevič - Bogdanovič, Nikolič, Lazetič, Blažič - Perovič, Lekič.
Slavia: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid, Trapp (Ragued), Volešák, J. Černý - Šenkeřík, Hloušek.

Reklama

Související témata: