Hlavní obsah

Hlavně nic nepodcenit, opakují si sparťané před odvetou s Mariborem

Liga mistrů jim znovu unikla, v Evropské lize by však chybět neměli. Fotbalisté Sparty rozehráli play off komfortní výhrou 2:0 v Mariboru, takže v domácí odvetě by už jen měli stvrdit postup do hlavní soutěže. O tom, že by ještě mohli vypadnout, nechtějí ani slyšet. Přesto si opakují, že slovinského soupeře je třeba dorazit a rozhodně ne podcenit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenéři Sparty sledují hráče na tréninku před odvetným duelem play off Evropské ligy s Mariborem.

Článek

Odveta v Generali Areně by měla být už jen formalitou. Letenští však moc dobře vědí, že i do domácího duelu s Mariborem budou muset vstoupit s maximální koncentrací. „Podstatná bude psychika hráčů. Zápas znovu začne za stavu 0:0. Psychická výhoda může být na naší straně, ale nesmíme nic podcenit,“ připomíná trenér Jozef Chovanec.

„Musíme vyhnat z hlav, že vedeme 2:0, abychom přistoupili k odvetě stejně jako k prvnímu utkání venku. Teď jsme vyhráli tři zápasy v řadě a chceme to potvrdit i s Mariborem. Že bychom ještě vypadli, to si vůbec nepřipouštíme!“ přizvukuje reprezentační obránce Roman Hubník.

Sparta již prodala deset tisíc vstupenek a očekává, že na stadionu by měla být ještě lepší atmosféra než při nedávném vydařeném duelu s Panathinaikosem. „Fanoušci jsou v poslední době naším dvanáctým hráčem. Věřím, že budou stejně trpěliví jako my na hřišti, kde chceme produkovat aktivní hru,“ přeje si Chovanec.

Bergra musejí zastoupit jiní

Mimo hru je kapitán mužstva Patrik Berger, který se začátkem týdne podrobil v Německu operaci kolena. Jeho manažer Pavel Paska uvedl, že zkušený záložník si nezahraje až do konce roku, v kariéře by však ještě měl pokračovat. „Nevím, s Patrikem jsem po operaci ještě nemluvil o tom, co bude dál. Jakákoliv dlouhodobá absence je nepříjemná. Šanci dostanou další hráči a musíme se s tím poprat,“ říká Chovanec.

Pomalu se mu rozehrává další dlouhodobý marod, záložník Kucka. Sestava se však nebude příliš lišit od jedenáctky, která v neděli zdolala Mladou Boleslav. „Pořád mám k soupeři respekt. Určitě sem nepřijedou odevzdaní, ale budou chtít s výsledkem něco udělat. Dokážou být nebezpeční, což předvedli i v domácím zápase. Do stoprocentní šance jsme je nepustili, přesto je před námi hodně těžká odveta,“ zdůrazňuje Chovanec.

Po porážce se Spartou neuspěl Maribor ani v domácí lize s Koperem a mladý tým se tak dostal pod palbu kritiky. „Důležité bude naše myšlení. Musíme jít do zápasu s tím, že jsme schopni výsledek obrátit ve svůj prospěch,“ burcuje mužstvo trenér Darko Milanič.

Sparta Praha – NK Maribor
Začátek ve 20:00, rozhodčí Kulbakov (Běl.), přímý přenos vysílá ČT4. První zápas 2:0.
Sparta: Blažek – Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič – Žofčák, Vacek, Kovba, Zeman – Wilfried, Kadlec.
Maribor: Ranilovič – Popovič, Džinič, Samardžič, Jurkič – Mihelič, Mertelj, Školnik – Pavlovič, Tavares – Bunderla.

Reklama

Související témata: