Hlavní obsah

Liberec má nahráno, zalézt ale v odvetě nemíní

LIBEREC

Jen děsivé zakolísání může zastavit Liberec na cestě do základní skupiny fotbalové Evropské ligy. Zvláště když kontumační trest Dinamu Bukurešť za zdivočelé diváky navýšil severočeský náskok před čtvrteční odvetou (19,30, na ČT4 záznam ve 22) ze dvou na tři góly.

Foto: ČTK/AP

Jiří Liška (vpředu) oslavuje se spoluhráči z Liberce gól proti Dinamu Bukurešť

Článek

Ale ještě to není žádná postupová jistota, zavelel trenér Ladislav Škorpil. „Nepodléháme euforii, známe z minulosti případy, kdy ochablo soustředění a nevyplatilo se to. Soupeř nemá co ztratit, to je jeho výhoda,“ přemítal kouč po tréninku, při němž i letní liják osvěžil jeho tým a občasné zahřmění jakoby burcovalo před podceněním čtvrteční druhé části zdánlivě rozhodnuté bitvy. "V našich plánech kontumace nic nemění. Musíme být aktivní,“ nepočítal, že by jeho tým dnes zalezl do defenzivy.

Rázně šel za úspěchem už na půdě favorizovaného soupeře, který nakonec selhal a dorazili ho výtržnostmi vlastní fandové.„Neznám je, doufám že se tu budou chovat jako lidi,“ podotkl Škorpil k očekávanému nájezdu příznivců hostů do Čech. „Jsme na ně připraveni,“ pravil Lukáš Váňa, mluvčí klubu.

Čorič i Kerič v pořádku

K dispozici kouč nemá Frejlacha, zdravotní problémy pominuly u Čoriče a Keriče, jenž bude pravděpodobně jediným hrotovým útočníkem Liberce. „Není důležité, kolik útočníků je v sestavě. Podstatné je, kolik hráčů se bude dostávat do koncovky a jaká je podpora ze zálohy,“ dumal chorvatský forvard.

Byť se postup Slovanu jeví jako samozřejmost, i Kerič varoval před ukolébáním nad pohodlným tříbrankovým náskokem,. „Museli bychom sehrát hodně špatný zápas. Ale pozor. Ono opravdu ještě není úplně jasno, i když máme náskok. Ale bylo by dobré zkusit zase vyhrát. I kvůli koeficientu pro české kluby,“ upozornil třiadvacetiletý útočník.

I přes výrazný rozdíl ve skóre podle Keriče nehrozí, že by šli Liberečtí na trávník bez motivace. "Jsme malý klub. Každá výhra je pro nás velká. S motivací nemáme problém," tvrdil. A prémie pro tým? „Stejné jako každý zápas. Že nás nerozpustí,“ usmál se Škorpil, trenérský mistr bonmotů. „Zkusíme udělat, co se dá,“ nekapituloval italský kouč hostů Dario Bonetti.

Předpokládané sestavy
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Vulin - Dočkal, Papoušek, Gecov, Čorič, Vácha - Kerič.
Dinamo: Dolha - Scarlatache, Moti, Tamas, Pulhac - Bostina, N'Doye, Kone, Ad. Cristea - An. Cristea (Danciulescu), Niculae.

Reklama

Související témata: