Hlavní obsah

Sigma s Evertonem dřela do úmoru, nepropadla, ale zázrak se nekonal

OLOMOUC

Hanáci se favorita nezalekli, ale zázrak se nekonal, když umřeli na střelecké trápení. „Do inkasovaného gólu jsme pořád doufali. Musím však říct, že tentokrát na naší straně nebylo tolik sebevědomí. Respekt byl přílišný a to rozhodlo. Za naše vystoupení v pohárové Evropě však klukům musím poděkovat. Bylo určitě úspěšné,“ tvrdil olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalista Michal Ordoš (vlevo) a Jakub Petr (vpravo) ze Sigmy a Leon Osman z Evertonu u utkání play-off Evropské ligy

Článek

Sigma, jak sliboval Psotka, začala obrovským náporem. Angličané nevěděli, kam dříve skočit. V 8. minutě fauloval na hranici šestnáctky Petra Hibbert a musel předčasně pod sprchy. Následně z přímého kopu Bajer orazítkoval břevno. Hanáci pokračovali v tlaku, ale jejich dalším nadějným akcím chyběla finální přihrávka.

Hráči Evertonu po čtvrthodině na chvíli převzali iniciativu a v 18. minutě málem udeřili. Před Joem však v poslední chvíli hasil Škerle. O sedm minut později zase pálil ze 20 metrů Hořava a jen těsně minul bránu Howarda. Ve 30. minutě si naběhl na perfektní přihrávku Hořavy Janotka, byl sražen Nevillem, ale sudí k nelibosti domácích penaltu nenařídil.

Postupové naděje Sigmy vzaly definitivně za své minutu před přestávkou. Po nevinné akci Osmana se dostal k míči Holanďan Pienaar, jako nůž máslem prošel mezi čtveřicí domácích zadáků a Lovásikovi, který dostal překvapivě šanci před jedničkou Drobiszem, nedal šanci.

Budiž Hanákům ke cti, že druhý poločas nezabalili. Dál se snažili, ale v koncovce byli stejně jako v dosavadním průběhu domácí ligy zcela bezzubí. Prosadil se až v 80. minutě Šultés, ale to již bylo pozdě. Everton si v klidu výsledek i postup pohlídal.

Sigma Olomouc - FC Everton 1:1 (0:1)
Branky: 80. Šultes - 43. Pienaar. Rozhodčí: Fautrel - Harchay, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Onofrej - Gosling. ČK: 7. Hibbert (Everton). Diváci: 10.212 (vyprodáno). První zápas: 0:4, postupuje Everton.
Olomouc: Lovásik - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák, Hořava - Janotka (73. Šultes), Bajer (73. Otepka), Petr (84. Štěpán) - Ordoš. Trenér: Psotka.
Everton: Howard - Hibbert, Yobo, Neville, Baines - Osman (66. Baxter), Rodwell - Gosling, Fellaini, Pienaar (66. Wallace) - Jo (76. Yakubu). Trenér: Moyes.

Reklama

Související témata: