Hlavní obsah

Hanáci byli smutní, protože Everton je herně nepřehrál

OLOMOUC

Olomoucká Sigma v odvetě 4. kola z anglickým Evertonem (1:1) nepropadla, ale opět totálně selhala v koncovce a na to doplatila. Zklamání ale na vyprodaném Andrově stadiónu nepanovalo. Naopak, diváci své „ovečky“ vyprovodili do kabin obrovským aplausem.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Jakub Petr z Olomouce (vlevo) v souboji s Leonem Osmanem z Evertonu

Článek

„Začali jsme výborně, bohužel, v největší šanci prakticky hned v úvodu jsme trefili jen břevno. Pak nám sice nahrálo vyloučení, ale na druhé straně, oni se stáhli a pro nás bylo nesmírně těžké dostávat se před bránu,“ tvrdil nejlepší olomoucký hráč záložník Tomáš Hořava. Zároveň ale přiznal, že o postupu rozhodlo už úvodní utkání v Liverpoolu. „Dotahovat čtyřgólovou ztrátu proti tak kvalitnímu celku je nesmírně těžké. Chtěli jsme ale i tak alespoň vyhrát, ale oni si to v pohodě hlídali,“ dodal Hořava.

„Kvalita se projevila. Rozdíl sice na první pohled nebyl patrný, ale v klíčových momentech si na rozdíl od nás dokázali dát super rychlou a hlavně přesnou přihrávku. My jsme sice bojovali jako o život, ale na Everton to bylo málo,“ tvrdil mladičký stoper Pavel Dreksa.

Do řeči na rozdíl od něj vůbec nebylo zkušenému veteránovi Rudolfovi Otepkovi, který se na trávník překvapivě dostal až v závěrečných minutách. „Nedivte se. Čekal jsem, že budu v základu. Proč se tak nestalo, nevím. Zklamaný jsem obrovsky. Trenér mi nic nezdůvodnil a ani to není jeho povinnost,“ soukal se sebe viditelně naštvaný Otepka.

Přesto to byl on, kdo vypracoval šanci pro rovněž střídajícího Šultése, který vyrovnal. „Zavolal jsem na něj, kam mu to pošlu. Oni nám nerozuměli, míč se k němu dostal, jak jsme si představovali a Pavel to zvládl. Škoda jen, že ten gól přišel tak pozdě. Měli jsme být odvážnější. Ironií je, že nás nepřehráli ani v Liverpoolu ani u nás. To mě štve a zároveň je to i špatnou vizitkou nejen pro Sigmu, ale i celý český fotbal,“ dodal ostřílený harcovník Otepka.

Reklama

Související témata: