Hlavní obsah

Wilfried sestřelil Maribor i doma, Sparta postupuje

PRAHA

Liga mistrů to nebude, fotbalisté Sparty si však zahrají první ročník Evropské ligy. Postup do skupinové fáze jim v play-off vystřelil Bony Wilfried, útočník z Pobřeží slonoviny. Před týdnem zařídil v Mariboru vítězství 2:0, hned na začátku pražské odvety pak udeřil potřetí a rozhodl definitivně. Výsledkem 1:0 také odveta skončila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost fotbalistů Sparty z gólu proti Mariboru

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Mariboru mají zlou noční můru. Stal se jí Bony Wilfried. Africký útočník Sparty dal oba góly úvodního zápasu ve Slovinsku a v odvetě na Letné čekal s pokračováním jen tři minutky. Pak si vyskočil na ideální Žofčákův centr a hlavou otevřel skóre. A to už měl Wilfried za sebou i první nebezpečný zastřelovací pokus...

Pražané mohli být ještě klidnější než před zápasem, Maribor v tu chvíli potřeboval na postup vstřelit tři góly. Neskládal však zbraně a především Tavares byl hodně nepříjemný. Střední pasáž prvního poločasu proměnil brazilský útočník ve svůj souboj s gólmanem Blažkem, na jehož svatyni vyslal čtyři jedovaté střely a jednou při tom pomohlo letenskému brankáři břevno.

Sparta však zachovávala klid, natěšený Wilfried budil v řadách soupeře hrůzu a jeho spoluhráči předváděli po křídlech rychlé a pohledné akce. V letenských ochozech tak po čase zase panovala nebývalá pohoda a o přestávce vyprovodil hráče do šatny potlesk na otevřené scéně.

Ve druhém poločase už byl Maribor smířený se svým osudem. Po rychlém brejku zblokovali hosté až v poslední chvíli Kadlece, brankář Ranilovič pak reflexivním zákrokem pokazil radost z další trefy Wilfriedovi. Ani Žofčákův nadýchaný oblouček v síti neskončil. Pražany to však už mrzet nemuselo, dvanáct tisíc diváků si vychutnalo postup do hlavní soutěže.

Sparta Praha - NK Maribor 1:0 (1:0)
Branka: 3. Wilfried. Rozhodčí: Kulbakov (Běl.). ŽK: Pamič (Sp.). Diváci: 12 710. První zápas 2:0, postupuje Sparta.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek, Kovba, Zeman (81. Střeštík) - Wilfried (74. Jirouš), Kadlec (62. Prudnikov).
Maribor: Ranilovič - Popovič, Samardžič, Lunder, Aljančič - Mertelj (46. Črnič), Mihelič, Školnik, Pavlovič - Jelič (63. Bunderla), Tavares.

Reklama

Související témata: