Hlavní obsah

Při rvačce v Žilině bylo zraněno několik fotbalových fanoušků

BRATISLAVA

Několik lidí dnes bylo zraněno v Žilině při potyčce příznivců místního fotbalového týmu a srbského celku Partizan Bělehrad. Fanoušci, kteří přišli na zápas čtvrtého předkola Evropské ligy, také poškodili zařízení restaurace a auta nedaleko stadiónu. Informovala o tom televize TA3.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Fanoušci Partizanu Bělehrad pochodují městem na stadión před odvetným utkáním 4. kola fotbalové Evropské ligy mezi domácí Žilinou a srbským týmem.

Článek

"Naše informace směřují k tomu, že incident vyvolali fanoušci Žiliny, kteří údajně házeli nějaké kameny nebo sklenice směrem na fanoušky Srbska," uvedl zástupce žilinského krajského policejního ředitele Ivan Špánik. Dodal, že při střetu utrpěli zranění dva nebo tři lidé.

Do Žiliny přicestovaly desítky fanoušků srbského klubu. Na situaci ve městě dohlíželo velké množství policistů.

Podobný incident se v Žilině stal koncem července, kdy se při policejním zásahu proti výtržnostem zranilo více než 50 policistů a desítky fanoušků chorvatského Hajduku Split. Příznivci chorvatského klubu tehdy podle policie ničili restaurační zařízení, vozidla, výlohy obchodů či budovu železniční stanice. Údajně zaútočili také na policisty.

Reklama

Související témata: