Hlavní obsah

Trenér Jarolím litoval, že si Slavia postup zkomplikovala

BĚLEHRAD

Slávistický trenér Karel Jarolím litoval, že si jeho tým postup do základní skupiny Evropské ligy přes Crvenou Zvezdu Bělehrad zbytečně ztížil. Po domácím tříbrankovém vítězství to bylo v poločase odvety už jen o gól a uklidnění v řadách českého mistra nastalo až po Vlčkově gólu po více než hodině hry.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

"Škoda, že jsme si to už v průběhu prvního poločasu zkomplikovali dvěma lacinými brankami, které jsme inkasovali. Obě patří do kuriozit. Dá se říct, že Crvena Zvezda v podstatě kromě těchto momentů neměla nějaké gólové šance. Sami jsme ji pustili do hry," řekl Jarolím na pozápasové tiskové konferenci.

Za stavu 0:2 se snažil v kabině hráče uklidňovat. "Samozřejmě vnitřně to člověk prožíval, ale přesto jsem se snažil působit klidně. Věděli jsme, že i když se ten stav vyvíjel nepříznivě a Crvena Zvezda byla na koni, že pořád to hraje pro nás a soupeř musí dát branku a tlačit se dopředu," pokračoval Jarolím.

O pauze nabádal svěřence, aby jen nebránili. "Chtěli jsme po hráčích ještě větší aktivitu směrem dopředu. Věděli jsme, že soupeř se bude muset tlačit dopředu, a toho jsme chtěli využít. Spíš to bylo směřované k tomu víc se soustředit na to dát branku a ne bránit, což se povedlo. Ještě za stavu 0:2 měl soupeř nebezpečnou situaci, kdy jsme měli trochu štěstí, na druhou stranu my jsme mohli uhrát lepší výsledek než 1:2," řekl Jarolím.

Jeho protějšek Vladimír Petrovič byl zklamaný. "Podařilo se nám dát dva góly. Za stavu 2:0 jsme měli velkou šanci, mohli jsme dát třetí gól, ale místo toho jsme inkasovali. Je to škoda, diváci nám hodně pomáhali, ale bohužel to nevyšlo," řekl.

Reklama

Související témata: