Hlavní obsah

Slávista Hloušek: Soupeř po našem gólu rezignoval

BĚLEHRAD

Rozhodující okamžik čtvrteční odvety čtvrtého předkola Evropské ligy mezi fotbalisty Crvené Zvezdy Bělehrad a pražské Slavie odstartoval Adam Hloušek. Hostující útočník po hodině hry našel přesnou přihrávkou Stanislava Vlčka, který snížil na 1:2 a utišil divoké domácí fanoušky. Srbský tým v té chvíli potřeboval po porážce 0:3 v Praze vstřelit k postupu další tři góly a závěr duelu už prakticky vypustil.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Hloušek oslavuje.

Článek

"Myslím, že to byl definitivně rozhodující moment utkání, protože po inkasovaném gólu soupeř částečně rezignoval. Ubralo jim to jejich nadšení, energii, do té doby byli velmi nebezpeční," řekl novinářům Hloušek.

Zprvu prý chtěl při gólu přihrát Jaroslavu Černému. "Všiml jsem si, že tam Jarda nabíhá, ale protože obránci ustupovali, tak jsem zkusil jít sám. Viděl jsem tam nabíhajícího Standu Vlčka, tak jsem to na něj zkusil dát jako v prvním zápase na Zdeňka Šenkeříka. Vyšlo to nádherně," radoval se.

Crvena Zvezda Pražanům zatápěla především v druhé polovině úvodního dějství, kdy vstřelila dvě branky. "Určitě to nebylo příjemné, dostali jsme góla do šatny. Pořád jsme ale věděli, že když dáme branku, bude po zápase. Náš gól rozhodl, pak už se hrálo mezi šestnáctkami," uvedl brankář Martin Vaniak, který překvapivě nastoupil místo mladého Hanuše.

Kuriózní druhý gól

Zpočátku si přitom na míč příliš nesáhl. "Dvacet minut jsme hráli výborně. Jenže pak jsme zbytečně inkasovali z penalty," připomněl Vaniak Jandovu ruku ve vápně po přímém kopu. Sudí nechal domácího Bogdanoviče exekuci opakovat. "V obou případech jsem vystihl směr. Ta druhá ale byla kopnutá určitě líp než první, kterou jsem i tečoval. Už jsem neměl šanci zasáhnout," řekl zkušený gólman.

Ve 45. minutě pak inkasoval kuriózní druhý gól. Jeden z protihráčů ho atakoval, ale sudí místo toho Vaniakovi odpískal zdržování hry a domácí využili momentu překvapení ke vstřelení branky. "Rozhodčí mi pískl sedm sekund. V první chvíli jsem myslel, že píská faul na mě. Proto jsem pustil míč a on najednou ukázal, že se bude rozehrávat proti nám. Taková věc se nedělá," zlobil se Vaniak.

Pražané se v kabině i za nepříznivého stavu pokoušeli zachovat klid. "O přestávce jsme si říkali, že nesmíme v ničem polevit a dát branku, která rozhodne o našem postupu. Měli jsme za úkol pokrývat si míč na útočné polovině a snažit se ho tam udržet. To se povedlo," pochvaloval si Hloušek.

Reklama