Hlavní obsah

Škoda výsledku, ale ta škola se hodí, uznal kapitán Suchý

JANOV

Začátek vypadal hrůzně, ale nakonec dopadlo pro Pražany první vystoupení v Evropské lize ještě dobře. Dvougólová prohra na hřišti vedoucího týmu italské ligy FC Janov je ještě celkem přijatelná. „Velká škoda výsledku, byl to však zápas v nádherném prostředí, v němž jsme získali zkušenosti, které se budou hodit,“ litoval i tak porážky mladý slávistický kapitán Marek Suchý.

Foto: Italo Banchero, ČTK/AP

Fotbalisté Slavie během utkání v Janově

Článek

Slávisté moc dobře věděli, co je v Janově čeká, přesto v samém úvodu dostali gól, který ovlivnil celý zápas. „Nepomohlo nám to, ale zahozená Šenkeříka také ne. Vrátili bychom se do zápasu a začínalo by se od začátku. Nebylo to ale jen o prvním gólu, ale i druhém, který přišel před přestávkou,“ vyčítal trenér Karel Jarolím svým svěřencům.

„Přitom jsme se upozorňovali, že soupeř bude chtít hned na začátku skórovat, přesto jsme inkasovali. Šel jsem blízko vápna do skluzu, ale odpískaný faul byl hodně přísný, tým na takové úrovni jako domácí umí takovou příležitost využít. Janov se potom hodně snažil útočit po stranách. Mnohokrát se nám ho podařilo zastavit a jít do protiútoku, měli jsme i příležitosti. Šenkeřík dokonce obrovskou, ale na šance se nehraje. Přišel druhý gól, kdy jsme nepokryli soupeřova hráče ve vápně,“ vykládal přece jen trochu rozčarovaný Marek Suchý.

„Proto jsme také do druhého poločasu pozměnili rozestavení a apelovali na hráče, aby lépe pokrývali hřiště do šíře, na což jsme se připravovali, ale jim se to nevedlo,“ prozrazoval kouč Pražanů Jarolím a dodával, že Janov ho ničím nepřekvapil. „I když v jeho sestavě došlo proti nedělnímu duelu s Neapolí ke změnám, styl hry má zažitý a nemění ho. Pokud chceme doma myslet na lepší výsledek, musíme být efektivnější, ale také klidnější ve finální a předfinální fázi,“ upozorňoval své hráče, v čem se musí zlepšit.

Ani domácí kouč Gian Piero Gasperini navzdory dvougólovému vítězství úplně spokojen nebyl. „Podle statistik jsme měli sice hru z 65 procent ve své moci, ale ideální to nebylo. Střídali jsme dobré okamžiky se špatnými, zvláště mladí hráči se dopustili hned několika chyb, po nichž jsme mohli inkasovat. Naštěstí se nám povedl začátek, takže výhru beru, i když mohla být vyšší,“ nechal se slyšet domácí trenér.

„Máme ale co zlepšovat, protože jsme většinou útočili jen po jedné straně, což byla chyba. Stejně tak nám dělal na kluzkém terénu nový míč, který byl hodně lehký a na nějž si museli moji svěřenci zvyknout,“ nakonec přece jen trochu Gasperini omlouval svůj tým.

Reklama