Hlavní obsah

Steaua vyhodila trenéra, nechtěl pustit do šatny majitele klubu

Steaua Bukurešť hned po čtvrteční bezbrankové remíze s Šeriffem Tiraspol ve fotbalové Evropské lize propustila italského trenéra Cristiana Bergodiho. Podle rumunského tisku měl o poločasové přestávce konflikt s kontroverzním majitelem klubu Gigim Becalim, jehož prý odmítl pustit do šatny hráčů. Podle prohlášení, které klub vydal, povede už dnešní trénink Mihai Stoichita.

Článek

Rumunský realitní magnát a poslanec Evropského parlamentu Becali je známý tím, že s trenéry nemá velkou trpělivost. Na lavičce Steauy dlouho nevydržely ani takové legendy rumunského fotbalu, jakými byli Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu nebo Marius Lacatus. Dlouho se tam neohřáli ani Ital Walter Zenga a Ukrajinec Oleg Protasov. Za uplynulých pět let Steaua měnila trenéra třináctkrát.

Tureckého kondičního kouče Yüksela Yesilova Becali prý propustil jen proto, že jako muslim nosil klubu smůlu. Becali se v nedávné minulosti dostal i do střetu se zákonem, ale podezření z korupce a únosu se neprokázalo.

Cristiano Bergodi převzal Steauu letos v červnu, ale start do nové sezony se příliš nepovedl. Po šesti ligových kolech je Steaua s deseti body na pátém místě. Dalším zklamáním byla čtvrteční bezbranková domácí remíza s moldavským Tiraspolem.

Pětačtyřicetiletý Stoichita už Steauu krátce vedl v roce 1998. Pak vyrazil do světa a trénoval mimo jiné fotbalové reprezentanty Arménie, Kuvajtu a Panamy i kluby na Kypru, v Bulharsku a Turecku. V roce 2002 také krátce vedl čtvrtečního soupeře z Tiraspolu. Nikde nevydržel déle než rok.

Reklama

Související témata: