Hlavní obsah

Brankář Drobný nebude kvůli zranění tři týdny chytat

BERLÍN/PRAHA

Dva až tři týdny absence na hřišti čekají brankáře české fotbalové reprezentace Jaroslava Drobného, který se zranil ve čtvrtečním utkání Herthy Berlín v Evropské lize proti Ventspilsu. Dnešní vyšetření odhalilo, že má natažený zadní stehenní sval pravé nohy. V rozhovoru pro ČTK však vyjádřil naději, že bude v pořádku do kvalifikačních utkání s Polskem a Severním Irskem v polovině října.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Brankář fotbalistů Herthy Berlín Jaroslav Drobný opouští hřiště na nosítkách.

Článek

Drobného odnesli už ve 20. minutě utkání na nosítkách, což vyvolalo obavy z vážnějších potíží. "Sval mě pobolíval už dva dny před zápasem. Všechno vyvrcholilo mým prudkým sprintem k míči, kdy mě v něm píchlo. Nemohl jsem ani chodit, noha se dostala do křeče, proto mě odnesli," uvedl Drobný krátce po pátečním vyšetření.

Při něm lékaři nezjistili natržení svalu, ale gólman ještě nemá vyhráno. "Zatím tam je otok, za týden půjdu na další vyšetření. První odhady mluví o tom, že bych neměl chybět déle než dva až tři týdny. Už dnes začínám s terapií," řekl brankář, jenž v posledních měsících plní roli reprezentační dvojky za Petrem Čechem. Stále fit není ani Daniel Zítka z Anderlechtu, který patří do trojice reprezentačních gólmanů.

Drobný však věří, že u klíčových okamžiků kvalifikace chybět nebude. "Pokud vyjdou dnešní lékařské prognózy, měl bych být do té doby v pořádku," uvedl optimisticky.

Nejen zranění pokazilo Drobnému ve čtvrtek náladu. Přední bundesligový klub uhrál s outsiderem pouze remízu 1:1 a diváků na Olympijském stadionu zápas od zápasu ubývá. "Tentokrát jich přišlo asi jen osmnáct tisíc. Ale popravdě řečeno, hrajeme špatně, nedaří se nám a moc radosti jim neděláme," povzdychl si gólman.

Reklama

Související témata: