Hlavní obsah

Remíza jako s reprezentací je pro mě málo, hlásil slovenský legionář v dresu Lille Vittek

Před necelým měsícem uhrál v dresu slovenské reprezentace v kvalifikaci o Afriku s českým týmem remízu, teď vyrukuje sedmadvacetiletý legionář ve službách francouzského Lille Róbert Vittek proti Čechům zase. „Ale protože jsem maximalista, tentokrát mně nerozhodný výsledek nestačí,“ netajil slovenský útočník, že chce ve čtvrtek večer ve druhém díle Evropské ligy Slavii vydrancovat.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jaroslav Plašil napadá slovenského fotbalistu Vitteka. Ten se v Praze nechal slyšet, že uhrát na Slavii remízu jako s reprezentací u Dunaje by bylo málo.

Článek

Váš trenér i spoluhráči se tváří, jako by výhra nad Slavií byla samozřejmostí. To si opravdu myslíte, že český mistr bude tak snadným soupeřem?

Ale vůbec ne, sám jsem je upozorňoval, že nás čeká těžký zápas, neboť Slavia je takticky vyspělým a fotbalově velice disciplinovaným mužstvem.

I vy sám jste se ale nechal slyšet, že remízu, která se zrodila začátkem září v kvalifikačním duelu slovenské a české reprezentace, byste nebral...

To proto, že jsem maximalistou a chci vyhrávat v každém utkání. Jenže totéž chce i Slavia.

Během září dvakrát v rychlém sledu narazíte na český fotbal. Pamatujete si vůbec, kdy jste předtím hrál naposledy proti českému mužstvu?

To si opravdu nevzpomenu. Snad ještě v Norimberku, kde jsem působil šest let, nějaký přátelský zápas.

V Norimberku jste se sešel hned s několika českými fotbalisty - Kollerem, Galáskem  a spol., hrál jste i se svým slovenským kolegou Mintálem. Jak na tu dobu vzpomínáte?

Mintál mně chybí hlavně lidsky, na české spoluhráče také vzpomínám rád. Nemyslíte ale, že podobné vzpomínání není právě dvakrát vhodné, když nás čeká zápas se Slavií?!

Znáte vůbec někoho ze současného kádru Slavie?

Samozřejmě Krajčíka, s nímž se potkávám v reprezentaci, Vomáčku, se kterým jsem hrával v bratislavském Slovanu a potom ještě Vlčka, jehož si pamatuji z doby jeho angažmá v bruselském Anderlechtu.

A co Praha? Tu také ještě znáte?

Hlavně jsem rád, že jsem ve městě, kde lidem rozumím víc než ve Francii.

Francouzští novináři před zápasem tvrdí, že trenérovi vašeho týmu Garciovi jde o krk a na Slavii prostě vyhrát musí, aby zůstal na lavičce.

Tak to si nemyslím.

Proč tedy neustále míchá se sestavou a nikdo z vás nemá jistotu, zda nastoupí i v dalším zápase? Není to snad výraz toho, že neví kudy kam a stále jen hledá?

Máme nabitý program, každý třetí den hrajeme zápas, takže sestava zákonitě rotuje a nikdo skutečně nemá jistotu, zda příště nastoupí. Ani já nevím, zda ve čtvrtek budu proti Slavii hrát.

Neodráží se to ale ve výsledcích? Vždyť Lille figuruje až u samého dna francouzské ligy a z momentální sedmnácté příčky určitě musí vládnout v klubu rozladění...

To všechno souvisí s nahuštěným programem, který jsme v srpnu absolvovali. Hráli jsme ligové zápasy, bojovali jsme o Evropskou ligu a bylo toho prostě nějak moc. Zvláště, když jsme nedávali góly a některé zápasy prohráli dost nešťastně. Jsme ale teprve na začátku sezóny, takže věřím, že půjdeme nahoru.

Reklama

Související témata: